Haberler

Burdur Vali Yılmaz'dan Kibyra Ziyareti

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, kazı çalışmaları süren Gölhisar İlçesi'ndeki Kibyra Antik Kenti'ni ziyaret etti.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, kazı çalışmaları süren Gölhisar İlçesi'ndeki Kibyra Antik Kenti'ni ziyaret etti. Gölhisar'da bulunan Kibyra Antik Kenti'nde 2006 yılında başlayan kazı çalışmaları 2010 yılından bu yana Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde Arkeoloji Bölünü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru başkanlığında yürütülüyor. Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Kibyra Antik Kenti kazı evini ziyaret ederek Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru'dan bilgi aldı.

Kibyra Antik Kenti'nin geçen yıl UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alındığını söyleyen Özüdoğru, Kibyra geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ören yeri statüsüne alındı. Bu doğrultuda girişe büyük bir karşılama tesisi yapılacak dedi.

Kibyra kazılarında hem bilimsel hem de turizm anlamında belirli bir aşamaya gelindiğini aktaran Özüdoğru, 2006 yılından bu yana devam eden kazılarda 11 bin kişilik stadyum ve odeonun çalışmalarını tamamladık. Ülkemizde üzeri çatı ile kapatılmış en büyük yapı olan odeonun önündeki medusa resmi dünyada tektir. Bu değer kentin turizm girdisine önemli katkılar sağlayacaktır diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz da yeni eserlerin ortaya çıkması ile Kibyra'nın cazibe merkezi olmaya aday olduğunu belirtti. Antik kente yapılacak olan karşılama tesisi ihalesinin 24 Ağustos'ta yapılacağını aktaran Vali Yılmaz, Bundan sonra Kibyra'ya ziyaret gerçekleştirenler sosyal donatılarıyla beraber belirli ihtiyaçların karşılanacağı, her türlü bilgilendirmenin yapılabileceği, misafirlerimizin engelliler de dahil olmak üzere alanı rahatlıkla gezebileceği bir düzenleme yapılacak dedi.

MAKÜ'nün böyle bir çalışmayı başarmasının takdire şayan olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, şöyle dedi

Kazıların millileşmesi açısından çok önemli bir adım. Ülkemizdeki kazıların büyük kısmı yabancı hocalar tarafından yapılıyorken kendi insanımız, kendi öğretim elemanlarımız tarafından daha da iyisi yapılıyor. Kibyra'nın hak ettiği yeri bulacağına inanıyorum. Sadece Burdur'a, Gölhisar'a değil, ülkeye turizm açısından büyük bir katma değer katacaktır diye düşünüyorum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Özüdoğru Şerif Yılmaz Gölhisar Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title