Haberler

Bosad Başkanlığına Yiğitbaşı Yeniden Seçildi

Boya Sanayicileri Derneği'nde (BOSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini tekrar Ahmet Yiğitbaşı üstlendi.

Dernek açıklamasına göre, BOSAD'ın VIII. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ahmet Yiğitbaşı yeniden seçildi.

Türk boya ve hammaddeleri sektörünün tek meslek örgütü olan BOSAD'ın VIII. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimler sonucu yönetim kurulu asil üyeliklerine Altuğ Akbaş, Akın Akçalı, Kenan Baytaş, Cemal Drahor, Mustafa Deryal, Şükrü Ergün, Levend Kokuludağ, Semih Kılıç, Tayfun Küçükoğlu, Erol Mizrahi, Serdar Oran, Feridun Uzunyol ve Ahmet Yiğitbaşı; denetim kurulu asil üyeliklerine Dilek Çolakoğlu, Mustafa Konya ve Ersin Yıldırım seçildi.

Yiğitbaşı, toplantının kapanışında yaptığı konuşmada, gelecek çalışma döneminin BOSAD açısından yeni bir atılım dönemi olacağını ifade etti.

Boya sanayisinin bölgesel bir üretim ve yatırım üssü olma hedefi çerçevesinde sektörel bir cazibe merkezi olması için çalışmaların devam edeceğini belirten Yiğitbaşı, gelecek dönemde Türk boya pazarının büyümesine yönelik önemli projeleri hayata geçireceklerini dile getirdi.

Ahmet Yiğitbaşı

Kurucu üye olarak 2003 yılından beri derneğin yönetim kurulunda görev alan ve 2015 yılından bu yana BOSAD Başkanlığı yapan Yiğitbaşı, Almanya'da Aachen Teknik Üniversitesi'nde Makina Mühendisliği bölümünde öğrenim gördü ve Yakıt Mühendisliği dalında yüksek lisansını tamamlandı.

İş hayatına 1987'de Almanya'da Union Kraftstoff'ta başlayan Yiğitbaşı, 1990-1996 yılları arasında Botaş Ambalaj San. AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu.

Yaşar Holding Boya ve Kimya Grubunda 1996-2001 yılları arasında Otomotiv, Endüstriyel, İnşaat Boyaları ve Matbaa Mürekkepleri olmak üzere, farklı iş ünitelerinden sorumlu başkan yardımcısı, 2001-2015 yılları arasında da grup başkanı olarak görev yapan Yiğitbaşı, 2015 yılından itibaren de DYO Boya AŞ, Toyo Matbaa Mürekkepleri AŞ ve Desa Enerji AŞ'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürüyor.

Yaşar Üniversitesi'nde 2003-2010 yılları arası Mütevelli Heyet Üyeliği ve Başkan Vekilliği görevlerinde bulunan Yiğitbaşı, 2010 yılından itibaren de Mütevelli Heyet Başkanı olarak görev yapıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ersin Yıldırım Şükrü Ergün Akçalı Konya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title