Haberler

Bolu Hdp Milletvekili Geveri, Abant'ta Gözaltına Alındı

Van'da tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasına katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Bolu Abant Tabiat Parkı'nda konakladığı 5 yıldızlı otelde gözaltına alındı.

Van'da tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasına katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Bolu Abant Tabiat Parkı'nda konakladığı 5 yıldızlı otelde gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Geveri, ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'suç işlemeye alenen tahrik' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından açılan davada tutuksuz yargılanan HDP Van milletvekilleri Adem Geveri ve Lezgin Botan hakkında mahkeme, 'zorla getirilme' kararına rağmen duruşmaya katılmadıkları için 'yakalama' kararı verdi.

Jandarma ekipleri, millevekillerinden Adem Geveri'nin, dün akşam Bolu'nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı'ndaki otelde olduğunu öğrendi. Geveri, yanında bir kadın ile konakladığı 5 yıldızlı otelde gözaltına alındı. Geveri, sabah adliyeye sevk edildi. Adliye koridorunda mahkemeye çıkmayı bekleyen Geveri, hakkında açılan davalarla ilgili ifadesinin alınması için gözaltına alındığını söyledi. Geveri, mahkemede ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lezgin Botan Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title