Haberler

Bmd'de Görev Değişimi

Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) bugün gerçekleşen 15. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa, Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo seçildi.

Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) bugün gerçekleşen 15. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa, Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo seçildi.

BMD açıklamasına göre, Divan Başkanlığını Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı'nın yaptığı genel kurula dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Tek listeyle gidilen seçimlerin sonunda Sami Kariyo başkanlık görevini Hüseyin Doğan'dan devraldı.

Markaların, Türkiye ortalamasının dört katı büyüme gerçekleştirdiğine dikkati çeken Kariyo, BMD markalarının Türkiye'de istihdama katkı yapan şirketlerin başında geldiğini vurguladı.

Perakendenin, istihdam, Türkiye'nin büyümesine katkı ve yüksek katma değerli ihracat anlamına geldiğini belirten Kariyo, şunları kaydetti:

"Bizler markalı ihracatı gerçekleştirirken, ülkemizin yurtdışında tanıtım elçiliğini de üstleniyoruz. 2014 kasımında, MAPIC 'te, Türk Perakende markalarının yurtdışındaki büyük sıçrayışa hazır olduğunu ilan ettik. Bu yüzden, futbol için söylenen meşhur deyişi kendimize uyarladık; 'Perakende sadece perakende değildir'. Modern perakendemiz, basit bir alışveriş, sıradan bir mübadele aracı olmaktan çoktan çıktı. Artık perakendemiz, tüm insanlara daha iyi, daha mutlu, daha modern, eğlenceli bir hayat için kendi bireyselliklerini özgürce geliştirdikleri bir platform sunuyor. Perakende artık eski perakende de değil. Teknoloji bireyi bugüne dek hiç olmadığı kadar güçlendirdi. Birbirleriyle, çevresiyle ve dünyayla sürekli iletişime geçen tüketiciyi markalarımızın esas patronu haline getirdi."

Sami Kariyo, yeni kabul edilen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun uygulama esaslarının yakın gelecekte belirleneceğini hatırlatarak, kanun yapıcılara seslerini daha fazla duyurmaya çalışacaklarını aktardı.

Yapılan tüzük değişikliğiyle yönetim kurulunun görev süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarılırken, 2015-2018 arasında görev yapacak BMD Yönetim Kurulu, "Başkan Yardımcıları Cüneyt Yavuz, Jaklin Güner, Mehmet Ziylan, Ömer Taviloğlu, Serdar Sunay, Sinan Öncel ve Yönetim Kurulu Üyeleri ise Ahmet Coşkun, Ahmet Sabih Dalyancıgil, Ahmet Yanıkoğlu, Alihan Hotiç, Aslı Karadeniz, Ayşen Zamanpur, Burak Çelet, Fatih Akbacakoğlu, Hilal Suerdem, Hüseyin Şeynova, İsmail Kutlu, Mete Sönmez, Murat Zaim, Mustafa Kamar, Nejdet Ayaydın, Osman Arar, Oya Sener, Ömer Akyiğit, Ramazan Kaya, Sedef Orman, Semih Şeftali, Seyidullah Nebati, Suzan Toplusoy, Talha Çilek, Volkan Atik ve Yavuz Eroğlu" isimlerinden oluştu.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Kiğılı Cüneyt Yavuz Türkiye Penti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title