Haberler

    Blatt Galibiyetten Memnun!

    Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Banvit'i 72-67 yenen Darüşşafaka Doğuş, seride 1-0 öne geçti.

    Darüşşafaka Doğuş cephesi:

    Play-off'a iyi bir başlangıç yaptınız. Özellikle 3. çeyrekte iyi oynadınız ve güzel bir galibiyet aldınız nasıl değerlendirirsiniz ?

    Furkan Aldemir : "Sezona belli hedeflerle başladık. Bunlardan biri de Spor Toto Basketbol Ligi'nde şampiyon olmaktı. Bugün karşımızda önemli bir rakip vardı ve onun bilinciyle oynadık. Kısa seride kaybedilen maçın telafisi zor oluyor o yüzden kendi sahamızda kazanmamız gerekiyordu. Şimdi işimiz kolay değil çünkü kendi sahasında daha iyi oynayan bir takıma karşı oynayacağız."

    David Blatt: "Burası play-off ve bu sebeple iyi bir takımla oynayacağınızı bilirsiniz. Genel olarak maçta iyi iş çıkardığımızı söyleyebilirim. Banvit'in oynaması çok çok zor bir rakip olduğunu söyleyebilirim, bütün sezon da bunu kanıtladılar. Onları mağlup edebilmek için bir çok şeyi iyi yapmak zorundasınız. Belki sizin için büyük bir sır ama gün sonunda onlardan daha fazla sayı atmayı başardık. Söylenecek fazla bir şey yok, bugün yaptığımızı 48 saat içinde tekrarlamalıyız."

    Banvit Cephesi:

    Furkan Korkmaz: "Öncelikle Darüşşafaka Doğuş'u galibiyetlerinden dolayı kutluyorum. Bugün maçı kaybetmemizde ki en büyük etken takım olarak topu iyi paylaşamamamızdı. Darüşşafaka Doğuş özellikle ilk yarıda çok kolay sayılar buldu. İkinci maçta savunma ağırlıklı ve takım olarak oynarsak kazanacağımıza inanıyorum."

    Filipovski: "Darüşşafaka Doğuş'u tebrik ediyorum bugün hak eden taraf onlardı. Bize gelirsek savunmada yeteri kadar sabırlı ve zeki oynayamadık. Çok fazla zorlama atış yaptık. Topu paylaşmak ve maç planına sadık kalmak yerine hücumu çok fazla zorladığımızı düşünüyorum. Savunmada Wilbekin, Bertans ve Wanamaker'a çözüm bulamadık. Çok iyi oynadılar ve onları durdurmayı başaramadık."

    (Kaan Erdoğan)

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Furkan Aldemir Banvit Doğuş Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title