Haberler

Bilim insanlarını şaşkına çeviren keşif: En son 1923'te görülen arı türü yeniden ortaya çıktı

Güncelleme:

Dünya üzerinde en son 1923'te ve yalnızca 6 kez görülen çok nadir bir arı türü yıllar sonra yeniden ortaya çıktı. Pharohylaeus lactiferus isimli arının neslinin tükenmiş olduğunu tahmin eden bilim insanları büyük bir şaşkınlık yaşarken, bu duruma bir açıklama getirmeye çalışıyorlar.

Avustralya'nın Queensland bölgesinde görevli bilim insanları ve uzmanları akıllara durgunluk veren bir keşif yaptı. Uzmanlar en son 1923 yılında görülen ve dünya üzerinde sadece 6 adet tespit edilen Pharohylaeus lactiferus isimli çok nadir bir arının tekrar görüldüğünü duyurdu.

NESLİNİN TÜKENMİŞ OLDUĞU TAHMİN EDİLİYORDU

Bilim insanları bu keşif ile ilgili inceleme başlatırken, daha önce bu arı türünün neslinin tükenmiş olduğu tahmin ediliyordu. Adelaide'deki Flinder Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, "Bu türün muhtemelen nesli hiçbir zaman tükenmedi. Sadece hayatta kalmanın baskısı sebebiyle gizleniyorlardı" iddiasını ortaya attı.

Bilim insanlarını şaşkına çeviren keşif: En son 1923'te görülen bir arı türü yeniden ortaya çıktıBilim dünyasını şaşırtan araştırma The Journal of Hymenoptera Research isimli dergide yayınlandı.

ORMAN YANGINLARI VE KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ NEDEN OLDU

Bilim insanları, "Nüfusun artmasıyla birlikte yeşil alanların ve ormanların yıkılması ve ağaçların kesilerek şehirleşme yapılması doğanın dengesini bozdu. Buna ek olarak büyük orman yangınları ve küresel iklim değişikliği de gelince bu türlerin yaşaması için gerekli ortam kalmadı" açıklamasını yaptı. Avrupa'nın kolonileşme sürecinden bu yana Avustralya'daki ormanlar ve yeşil alanların yüzde 40'ı yok edildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Queensland Avustralya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları açıklandı mı 2024! ALES sonuç sorgulama ekranı, linki! Bacak Damar Tıkanıklığı Nedir? Bacak damar tıkanıklığı kalbi etkiler mi? EUROVISION 2024 ne zaman? Eurovision nerede (hangi ülkede) gerçekleşecek? YKS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? 2024 AYT, TYT, YDT sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (8 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? 8 Mayıs Boğa Yeniayının Burçlara Etkisi: Yeni Başlangıçlar, Fırsatlar ve Yenilenme Zamanı FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024? FED faiz kararı ne olur? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? 18 Mayıs hangi güne denk geliyor? GALATASARAY, ZAHA'YI GÖNDERİYOR MU? Okan Buruk kararını verdi: ZAHA TRANSFER Mİ OLUYOR? #9917 Amasya Belediyesi hangi parti? Amasya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bekçilik alımı ne zaman 2024? 1. Dönem bekçilik alım başvuru şartları nedir, başvuru tarihi belli oldu mu? TRABZONSPOR İLK 11'LERDE KİM VAR? Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'ler kim? #9917 TRABZONSPOR - FATİH KARAGÜMRÜK MAÇI SAAT KAÇTA? #9917 Trabzonspor Fatih Karagümrük maçı HANGİ KANALDA? CANLI İZLE! AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ açıklandı mı? #128204 AÖF final sınavları ne zaman?
500

Yorumlar (14)

65:

Her geçen gün Darwin''in Evrim Teorisi daha da çürütülüyor. (gerçi daha önce zaten çürütülmüştü) Yüce Yaratıcının hikmetine bakın.

9
8
yanıtYanıtla
Karakartal:

Hiçbir zaman çürütülemedi,Belki yaratıcı evrim sürecini de kullanmış olabilir ne biliyorsun

yanıt0
yanıt1
milli:

nesli tükenmedi siz bulamadınız,

13
2
yanıtYanıtla
Safak08:

Sanki tüm dünyayı karış karış aradınız saydınız da 6tane diye bu kadar emin yazmışsınız.milyon tane var bu arı sinek karışımından

6
5
yanıtYanıtla
cüneyt:

ne yenisi kardeşim erzurum da dolu bu arılardan ormandan sürekli görüyorum

2
7
yanıtYanıtla
Aslı:

Kayseri gesi bağlarında 2004 yılında okul gezisinde fen bilgisi öğretmenimiz bu bir arı türüdür diye bize bunu göstermişti.Sonra bi daha hiç görmedim

5
2
yanıtYanıtla
Semih:

nasıl bir hafızadır !

yanıt1
yanıt0
Aslı:

Unutulacak gibi bir şey değil böcek sandım korktum arıymış meğer. Bi maşallah de lütfen Semih??

yanıt0
yanıt3
Kerbela:

Maşallah 101 kere

yanıt1
yanıt0
Burhan:

Demekki nesli tükenmemiş bunlar uzaydan gelmedi herhalde

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title