Haberler

Beyaz Saray'daki Türkiye toplantısında kavga çıktı! Trump çıldırdı

Güncelleme:

Suriye'den çekilme kararı nedeniyle iç siyasette eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'nin dış politika ve güvenlik alanındaki en üst düzey isimlerini ağırladı. Toplantı sırasında, Demokratlar ile Trump arasında büyük bir gerilim yaşandı. Trump'ın çok sinirlendiği ifade edildi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD askerinin çekilmesi dolayısıyla ABD iç siyasetinde eleştirilen ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da Suriye'deki son durumun görüşüldüğü bir toplantı yaptı. Toplantıda Demokrat Partililer ile Trump arasında büyük bir gerilim yaşandı.

Trump, Beyaz Saray'da ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisinden Cumhuriyetçi ve Demokrat isimlerle bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'da Kongre üyeleri ile yaptığı Suriye toplantısında, Kongre'de kabul edilen ve Suriye kararını kınayan karar tasarısı nedeniyle çok sinirlendiği ve toplantıyı kısa kestiği belirtildi.

TRUMP, PELOSİ'YE "ÜÇÜNÜ SINIF POLİTİKACI" DEDİ

ABD Temsilciler Meclisi'nin Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden asker çekme kararına karşı çıkan tasarıyı onayladığı sırada gerçekleşen toplantıda, taraflar arasında ciddi bir tartışma yaşandığı, Trump'ın kendisini eleştiren Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Parti'den Nancy Pelosi'ye "üçüncü sınıf politikacı" dediği ve Pelosi'nin toplantıyı terk ettiği ifade ediliyor.

TRUMP ÇOK SİNİRLENDİ

Demokratların iddiasına göre Trump, tam da Temsilciler Meclisi'nde kendisinin Suriye'nin kuzeyinden asker çekme kararını kınayan tasarıyı onayladığı sırada yapılan toplantıda kendini kaybettiği belirtildi.

Beyaz Saray muhabirleri de toplantının gergin geçtiğini ve Trump'ın toplantıyı kısa kestiğini kaydetti.

Beyaz Saray'daki Türkiye toplantısında kavga çıktı! Trump çıldırdıNancy Pelosi

"ÇİRKİN BİR MÜNAAKAŞAYDI"

ABD Temsilciler Meclisi'nin Demokrat lideri Chuck Schumer yaptığı açıklamada, Bu bir diyalog değildi, çirkin bir münakaşaydı dedi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham ise daha sonra yaptığı açıklamada Trump'ın toplantıda ölçülü ve kararlı konuştuğunu ancak Pelosi'nin dinlemeye niyeti olmadığını öne sürdü. Grisham, Pelosi'nin toplantıyı terk etmesinin şaşırtıcı olmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Trump'ın, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasıyla sonuçlanan Suriye'nin kuzeyinden asker çekme kararına karşı çıkan tasarıyı onayladı. Tasarı, 354'e 60 şeklinde ezici bir çoğunlukla kabul edildi. Tasarı, Türkiye'nin askeri operasyonu durdurmasını ve PKK/YPG-PYD'nin desteklenmesini de içeriyor.

ABD TÜRKİYE'Yİ YAPTIRIM LİSTESİNE ALMIŞTI

ABD Hazine Bakanlığı'ndan 15 Ekim'de yapılan açıklamada, Türkiye'den iki bakanlık ve üç bakanın yaptırım listesine alındığını duyurmuştu. Açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere iki bakanlığın yaptırım listesine alındığı belirtilmiş, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yaptırım uygulandığı kaydedilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, TSK'nın Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasının ardından Amerikan askerlerini Suriye'nin kuzeyinden çekmişti. Trump'ın bu kararı ABD'de eleştirilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Türkiye Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title