Haberler

Bayramiç'te Mandıra İşçilerinden Eylem

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, Tahsildaroğlu Süt Ürünleri Şirketi'nde Çalışırken Sendikaya Girmek İsteyen 16 Kişinin İşten Çıkarılması Tepkiye Sebep Oldu. 110 Kişi Bu Durumu Protesto Etmek İçin Eylem Yaptı.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, Tahsildaroğlu Süt Ürünleri Şirketi'nde çalışırken sendikaya girmek isteyen 16 kişinin işten çıkarılması tepkiye sebep oldu. 110 kişi bu durumu protesto etmek için eylem yaptı.

Tahsildaroğlu Süt Ürünleri şirketinde çalışan 160 işçi ve personelden 110 kişinin Tek Gıda İş Sendikası'na üye olması ile başlayan gerginlik, 16 işçinin işten çıkarılmasına sebep oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tek Gıda İş Sendikası Ege Bölge Başkan Yardımcısı Gürsel Köse, Tahsildaroğlu Süt Ürünleri A.Ş'de çalışan 110 işçinin sendikalarına üye olduğunu belirterek, "Mayıs ayı itibarı ile bakanlığa başvurumuzu yaptık. Başvurumuzun ardından şirket yetkilileri sendikamıza üye işçilere sendikadan istifa etmeleri için baskı yapmaya başladı. 29 Mayıs 2007 tarihinden itibaren 16 işçimizi işten çıkardılar. Biz de sendika olarak haklarımızı aramak için fabrika önünde bekliyoruz" dedi.

İşten çıkarılan usta Halim Ballı ise, "Patronlar beni görüşmek üzere çağırdılar. Odalarına gittiğimde bana sendikadan istifa etmemi aksi takdirde işten çıkaracaklarını söylediler. Ben de istifa etmeyeceğimi belirtim. Bunun üzerine benim elime bir belge verdiler. Bu belgede, '29 Mayıs günü personel müdürünün odasına girerek masadan Emin Kaya, Coşkun Gacal, İbrahim Yiğit'le bazı evrakları alıp yırttığınız, yönetim kurulu başkanı ve üyeleri tarafından görülmüştür. Personel müdürüne durumu ilettiğimizde, yaptığı incelemede, masada bulunan bazı evrakların da kaybolduğunu belirlemiştir. Bu yüzden iş akdiniz tarafımızdan feshedilmiştir' yazıyordu" dedi.

Şirket sahibi Salman Tahsildaroğlu ise, kimseyi zorla işten çıkarmadıklarını belirterek, "Devletin bize vereceği köy bazlı hibeleri alabilmek için Derya Tahsildaroğlu ve Enis Tahsildaroğlu adına yeni iki şirket kurduk. Bu şirkette çalışan işçilerin bir kısmını bu şirketlere aktarmak zorundayız. Kendilerine bu şirketlere geçmelerini teklif ettik. Bize sunulan yardımı almak istiyoruz. Ya bu şirketlerde çalışmayı kabul ederler, ya da haklarını alır giderler" dedi.

(SS-AÖ-MŞ)

30.05.2007 17:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title