Haberler

Baykal: Her An El Ele Vermemiz Mümkün

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP ile Mutabakat Sağladıkları Çerçeve İçinde Her An El Ele Vermelerinin Mümkün Olduğunu Belirtti ve Sezer Dışındaki Unsurlara Dikkat Çekti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP ile mutabakat sağladıkları çerçeve içinde her an el ele vermelerinin mümkün olduğunu belirterek, ''Karar, Sayın Sezer'in ve arkadaşlarının... Tabii Sayın Sezer'in olsa mesele yok. Galiba onun ötesinde parti içindeki çeşitli kesimlerin de mutabakatı gerekiyor'' dedi.

NTV'de canlı yayına katılarak, soruları yanıtlayan Baykal, İzmir'deki mitinge katılmalarına rağmen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile bir araya gelmediklerine işaret edilerek, DSP ile yürütülen işbirliği çalışmalarında bir sıkıntı olup olmadığının sorulması üzerine, ''Arzu ettiğimiz hızda ve kararlılıkta bir gelişmenin maalesef ortaya çıkmadığını ifade etmek durumundayım'' dedi.

''Hiç kimse, benim kadar bu birleşmenin gerçekleşmesini istiyor olamaz'' diyen Baykal, birleşmenin yumuşak bir biçimde olması için dahi iki parti arasında dostluk ve kardeşlik atmosferinin oluşması gerektiğini belirtti.

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan'ın da aralarında bulunduğu bazı isimlerle bir araya geldiği yönünde haberlere dikkat çekilerek, ''Seçim stratejinizde merkez sağdan birtakım isimlerin, CHP çatısı altında seçimlere girmesi planı var mı?'' diye sorulması üzerine Baykal, ''seçim stratejisi olarak değil, Türkiye'nin gerilmekte olduğunu görerek, Cumhuriyet'e sahip çıkma anlayışının inşa edilmesi gerektiğine inanarak, çok önceden bu doğrultuda gayret gösterdiklerini'' söyledi.

Cumhurbaşkanlarının halk tarafından seçilmesine ilişkin görüşlerini açıklayan Baykal, şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanını halk seçecek. Kim önerecek? Partiler önerecek. Tarafsız Cumhurbaşkanını, millete, partiler önererek, tarafsız bir biçimde seçtirecekler. Saçmalık buradan başlıyor. Partilerin desteklediği, kampanya yaptığı bir Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması mümkün mü?''

Bir soru üzerine, Anayasa değişikliklerinin bu şekilde geçeceğini düşünmediğini bildiren Baykal, ''Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, değişiklikleri son aşamada referanduma götüreceğine inanıyor musunuz?'' sorusunu ''Bu Cumhurbaşkanı'nın taktiridir. Bir şey söylemek bize uygun düşmez'' diye yanıtladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title