Haberler

Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak Trabzon'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Gebze-izmir Otoyolu'nun En Kısa Zamanda İhale Edilerek Bu Yıl İçinde Tamamlanmaya Çalışılacağını Söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Gebze-İzmir Otoyolu'nun en kısa zamanda ihale edilerek bu yıl içinde tamamlanmaya çalışılacağını söyledi.

Bakan Özak, Vakfıkebir ilçesinde özel bir banka şubesinin açılış töreni sırasında Ulaştırma Bakanlığı tarafından 6 yeni otoyol projesi üzerinde başlatılan çalışmayla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yap-işlet-devret şeklinde alternatif finans yöntemleriyle inşa edilecek ilk otoyolun İzmit-Gebze-İzmir hattında yapılacağını belirten Özak, oto yolun fizibilite ve etütlerinin yapıldığını ve en kısa zamanda da ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi. Gebze-İzmir otoyolu projesinin 1990'lı

yıllarda ihale edildiğini ancak bazı sebeplerle durdurulduğunu hatırlatan Özak, "Ulaştırma Bakanımız ve Karayolları Genel Müdürlüğü, yap işlet devret ve otoyollarının özelleştirilmesiyle ilgili bir yasa taslağını Bütçe Plan Komisyonu'ndan geçirdi. Önümüzdeki günlerde bunlar ihale edilebilir. Bu yıl bitirilmesine çalışılıyor" dedi.

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprüyle ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve yolun güzergahının tespit edildiğini belirten Özak, şöyle konuştu: "Bu güzergah daha sonra imar planına işlenecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kuruluşlarla bir karar verilecek. Ayrıca Ankara-İzmir arasında da bir otoyol yapılması konusunda çalışmalar var. Bütün bunlar yap-işlet-devret yöntemiyle olacağı için devletin kasasından bir lira çıkmayacak."

Bakan Özak, mevcut paralı yolların özelleştirilmesiyle de önemli bir miktar paranın bütçeye gireceğini ve bu paranın da kara yollarında kullanılacağını ifade etti.

(BK-MU-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title