Haberler

Başkan Erdoğan'a, Katar Şeyhi Tarafından Hediye Edilen VIP Donanımlı Boeing 747-8 Tipi Özel Uçağın Özellikleri

Güncelleme:

Başkan Erdoğan'a Katar Şeyhi tarafından hediye edilen VIP donanımlı Boeing 747-8 tipi özel uçağın özellikleri iştah kabartıyor. 2012 model olan VQ-BSK tescilli uçak, özel donanımıyla 76 yolcu taşıyor.

Katar Emirliği'ne ait VIP donanımlı Boeing 747-8 tipi özel uçak, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inerek Cumhurbaşkanlığı uçak filosuna katıldı. VQ-BSK tescilli uçağı, Katar Şeyhi Temim bin Hamed Al Sani, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etti.

2012 MODEL

Boeing imalat hattından özel jet standartlarında imal edilen uçak, 2012'de ilk defa fabrikanın apronunda görüntülendiğinde 'Bu uçak kimin' soruları ortaya atılmıştı.Uçak daha sonra Seattle yakınlarındaki Everett Fabrikası'ndan San Antonio'ya gitti. Burada 'Very VIP' olarak adlandırılan standartlarda kabini özel jet haline getirildi. Uçak 2015'te Katar Emirliği'ne teslim edildi.

Başkan Erdoğan'a Katar Emiri Tarafından Hediye Edilen Uçağın Özellikleri

KOLTUK KAPASİTESİ 76

Normalde üç sınıflı 400 yolcu kapasiteli uçak özel donanımıyla 76 yolcu taşıyor. Ayrıca 18 kişilik uçuş ekibi de bu uçakta görev yapıyor. Toplantı salonları, yatak odası, özel reviri bulunan uçak üç yıllık hizmet süresinde 436 saat uçtuğu, toplam 200 iniş kalkış yaptı.

Başkan Erdoğan'a Katar Emiri Tarafından Hediye Edilen Uçağın Özellikleri

İKİNCİ EL SATIŞA ÇIKTI

Uçağın satış kararından sonra bazı ülkelerin ilgilendiği öğrenildi. 400 milyon dolar fiyatla ikinci el pazara çıkan uçağa Başkan Erdoğan ilgi gösterdi. Katar Şeyhi bu talep üzerine uçağı hediye etti.

Başkan Erdoğan'a Katar Emiri Tarafından Hediye Edilen Uçağın Özellikleri

PİLOTLARI 777 FİLOSUNDAN

Geçtiğimiz ay THY, bu uçakta görev yapacak pilotları belirledi. Ekip benzer kokpite sahip olmaları nedeniyle 777 filosundan seçildi. Simülatör ve yer eğitimlerini tamamlayan pilotlar yurda döndü.

Katar'dan önce inceleme için Basel'deki AMAC Aerospace tesislerine getirilen uçak dün gece İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçtu. Boeing 747-8'in boyama ve modifikasyon işlemlerinin HABOM tesislerinde yapılacağı öğrenildi.

Başkan Erdoğan'a Katar Emiri Tarafından Hediye Edilen Uçağın Özellikleri

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Boeing Katar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title