Haberler

'Başbakanım Takımın Sahipsiz Bırakıldı' Pankartı ile Sahaya Çıktılar

Rize 1'inci Amatör Küme'de mücadele eden Güneysusporlu futbolcular, takıma sahip çıkılmadığını gerekçesiyle sahaya, 'Başbakanım, takımın sahipsiz bırakıldı' pankartı ile çıktı, hakemin başlama düdüğü ile birlikte sahada oturma eylemi yaptı.

Rize 1'inci Amatör Küme'de mücadele eden Güneysusporlu futbolcular, takıma sahip çıkılmadığını gerekçesiyle sahaya, 'Başbakanım, takımın sahipsiz bırakıldı' pankartı ile çıktı, hakemin başlama düdüğü ile birlikte sahada oturma eylemi yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu İlçesi'nin futbol takımı Güneysuspor ile Hamzabeyspor karşılaşması, 7 Nisan Cumartesi günü Rize'deki Ekrem Orhon Futbol Sahasında yapıldı. Güneysusporlu futbolcular karşılaşma öncesi sahaya, 'Başbakanım, takımın sahipsiz bırakıldı' yazılı pankartla çıktı. Güneysusporlu futbolcular, hakemin başlama düdüğü sonrasında Güneysu Belediyesi'nin takıma sahip çıkmadığı gerekçesiyle orta sahada bir dakikalık oturma eylemi yaptı. Bu sırada Hamzabeysporlu futbolcular da bekledi. Maçın hakemi, sporcuların eylemi bitirmesinin ardından oyunu yeniden başlattı.

Eylemden haberi olmadığını belirten Güneysuspor antrenörü Eray Alptekin, karşılaşmanın ikinci yarısına çıkmayarak görevinden istifa etti. Karşılaşmayı Hamzabeyspor 5-1 kazandı.

OLAYLARI PROVOKE EDENLERLE YOLLARIMIZI AYIRDIK

Güneysuspor Başkanı ve Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ise sezona iddialı girdiklerini ve amatör futbola her zaman destek verdiklerini belirterek, "Güneysu dışından transfer ettiğimiz bazı futbolcular, maddi beklentilerini çok yüksek tutmaya başladı. Bunun olamayacağını, amacımızın futbolcuları kahve köşelerinden kurtarmak olduğunu söyledik. Futbolcularımız 17-18 yaşındaki gençler. Yaptığımız toplantı sonrası eylemi birkaç futbolcunun hazırladığını tespit ettik. Bir çok futbolcunun olaydan sahaya gittiklerinde haberi olmuş. Uymak zorunda kalmışlar. Birkaç provokatör hariç, hepsi benim yavrum. Onların hiçbirine kızgın değilim. Onlar Güneysulu evlatlarımız, sporlarını yapmaya devam edecekler. Olayları provoke eden 5 futbolcu ve teknik direktör ile yollarımızı ayırdık" dedi. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Recep Tayyip Erdoğan Güneysu Belediyesi Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title