Haberler

Barzani, Şengal Dağı'na Çıktı; Kürtlere Müjde Verdi

Güncelleme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, IŞİD kuşatmasının kırıldığı Şengal (Sincar ) Dağı'ndaki Peşmergeyi ve Yezidileri ziyaret etti.

ŞENGAL'E ÇIKTI, MÜJDEYİ VERDİ: BU TARİHİ ZAFERDİR

Peşmerge komutanlarıyla bir araya gelerek son durum hakkında bilgi alan Barzani, daha sonra dağın tepesinde düzenlediği basın toplantısında, "Sincar Dağı üzerindeki IŞİD kuşatmasının tamamen kırıldığını" belirterek, " Şengal Dağı'nın tepesinde Kürdistan halkına müjdeyi veriyorum. Herkesten önce Yezidi kardeşlerimi kutluyorum. Peşmergeler, 24 saatte Rabia-Şengal ve Zummar-Şengal yolunda Şengal Dağı'na ulaşmayı başardı. Bu tarihi bir zaferdir. Bu dağın tepesinde kahraman Peşmergelere ve desteğini esirgemeyen Kürdistan halkına selamlarımı gönderiyorum" dedi.

"BU SADECE KÜRTLERİN SAVAŞI DEĞİL"

Barzani, yürütülen mücadelenin çok zor olduğunu kaydederek, "Bu sadece Kürtlerin savaşı değil. Kürtler, bu mücadeleyi tüm dünya ve insanlık orunu için veriyor. Şengal'e yakın tüm bölgeler şu anda kontrolümüz altında. Sadece Şengal'in şehir merkezinde bazı bölgeler, teröristlerin elinde. Buraları da yakında kurtarılacak. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"TERÖRİSTLERE VATAN TOPRAĞIMIZI BIRAKMAYACAĞIZ"

Musul'un özgürleştirmek için merkezi Irak hükümetine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Barzani şunları söyledi: "Irak Başkanı Haydar el-İbadi, beni arayarak Peşmergelerin ortaya koyduğu kahramanlık için tebriklerini iletti. Bizler şu anda Merkezi hükümetin yetkilileriyle istişare halindeyiz. IŞİD'in bu kadar kolay bir şekilde dağılacağını ön görmedik. Peşmergeler, olağanüstü bir gayet göstererek kahramanlık sergileyerek IŞİD'e gereken dersi verdi. Güvenlik güçlerimiz IŞİD'i bölgemizden temizliyor. Bu savaş uzun sürecektir. Buradaki IŞİD kırılması, terör örgütünün tamamıyla yok olduğu anlamına gelmiyor. Başka bölgelerde hemen saldırıya geçebilirler. Biz Kürtler, kendi topraklarımızı her zaman korumaya devam edeceğiz. Bu teröristlerin elinde hiçbir vatan toprağımızı bırakmayacağız. Musul'u kurtarmak için gereken desteği vermeye her zaman hazırız."

"PATLAYICILAR TEMİZLENDİKTEN SONRA YEDİLER EVLERİNE DÖNEBİLİR"

IŞİD saldırısı nedeniyle dört ay önce evlerine terk ederek sığınmacı durumuna düşen Yezidilerin dönüşüne de değinen Barzani, "Şu anda bütün nahiyeler kurtarıldı. Peşmerge güçleri, kurtarılan yerleri patlayıcılardan temizlemekle meşguller. Bölgeler, tam anlamıyla patlayıcılardan temizlendikten sonra Yezidi kardeşlerimiz evlerine gönül rahatlığıyla dönebilirler. Eğer, elimizde ağır silahlar bulunsaydı bu bölgeleri daha önce IŞİD'den temizlerdik. Irak hükümeti de bu çatışmalar nedeniyle zarar gören halka gerekli maddi desteği sunmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

BARZANİ, ŞENGAL'DE PEŞMERGEYE KOMUTANLIK EDİYOR

Mesut Barzani ve beraberindeki Peşmerge komutanları, açıklamanın ardından etrafta incelemelerde bulundu. Barzani, Şengal'de devam eden çatışmalara komutanlık ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Şengal Dağı Sincar Dağı Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500

Yorumlar (134)

ABD tc askerine çuval geçirmişmobilWeb@haberler.com:

Ne mutlu bize ne kadar şükür etsek az rabbim Kürt olmakla şereflendirdi bizi arap gibi korkak türk gibi yüreksiz doğmadık cesaretli ve onurlu Kürtler ortadoğunun sahibi olmayı hak ediyor spasdikim bıre barzani

45
43
yanıtYanıtla
TRABZON 61:

aslan barzani helal sana

43
31
yanıtYanıtla
general:

Ne mutlu türküm diene

18
43
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI:

ortadoğdaki 55-60 milyon kürt çok sevinçli il defa kendileri içinsavaşan kahram kürt halkına selamlar yüce allah sizlerlen olsun. . DÜNYA SİZİ KONUŞUYOR. . . .

45
11
yanıtYanıtla
Ahmet susmazMobil-IOS:

Sizi gidi AbD koperkleri siziii

18
37
yanıtYanıtla
dedeMobil-ANDROID:

ulan coniler olmasa adamlar coktan erbili almisti etekli kahramanlar sizi

16
38
yanıtYanıtla
cCcTUĞRULHANcCcmobilWeb@haberler.com:

Barzani saddam zamanında sen dansözdün unuttunmu...

13
39
yanıtYanıtla
MARDİNLİ Mobil-ANDROID:

allah yar yardımcınız olsun SERKEFDIN

40
8
yanıtYanıtla
DESTUR:

ABD YE TEŞEKKÜR ET BARİ VEFASIZLIĞIN BUKADARI

20
26
yanıtYanıtla
muşlu:

eeeeeeeeee uyu T. C uyu bak adamlar sözde vatanı nasıl koruyor sen uyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyu

11
35
yanıtYanıtla
Tüm 134 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title