Haberler

Bakıcı Kadın, Eşinin Ece'yi Öldürdüğünü Biliyormuş

İzmir'in Özkanlar semtinde, ilköğretim okulu öğrencisi 7 yaşındaki Ece Uslu'nun bakıcısı Saliha Ak'ın emekli öğretmen eşi Salih Ak tarafından yastıkla boğularak öldürülmesi, duyanları şoke etti. Küçük kızlarının bir ay önceki bademcik ameliyatı nedeniyle öldüğünü düşünen acılı ailenin olayın hemen ardından katilin eşi Saliha Ak ile görüşüp onu teselli etmeye çalıştıkları ortaya çıktı. Torunun öldürülmesine isyan eden dedesi Abdürrahim Uslu ise, "Madem psikolojik sorunları vardı, kendi ailesine zarar verseydi, benim minik yavrumdan ne istedi?" dedi. Bu arada, Ece'nin sınıf arkadaşları için de psikologlardan oluşturulan 5 kişilik ekip, harekete geçti.

Olay, geçen cumartesi günü saat 10.00 sıralarında 274/5 Sokak'ta meydana geldi. Ege Üniversitesi'nde hemşire olan Yasemin Uslu, Açık Öğretim Fakültesi sınavına gideceği için 7 yaşındaki kızı Ece Uslu'yu, yan blokta oturan bakıcısı emekli öğretmen Saliha Ak'ın evine bıraktı. Saliha Ak'ın mutfakta bulunduğu sırada kendisi gibi emekli öğretmen ve aynı zamanda da site yöneticisi olan eşi Salih Ak, odada uyuyan talihsiz Ece'yi iddiaya göre yüzüne yastıkla kapatarak boğdu. Küçük kızın bakıcısı Saliha Ak ve apartman görevlisi Ece'yi tıp merkezine götürdü. Burada küçük kızın öldüğü belirlendi. Olayın ardından gözaltına alınan Saliha Ak'ın, Ece'yi eşinin boğduğunu kendisine söylediğini anlattı. Gözaltına alınan Salih Ak, suçunu itiraf ettikten sonra sevkedildiği adliyede tutuklandı.

ÜZÜLMESİNLER DİYE KATİLİN EVİNİ ZİYARET ETMİŞLER

Ece Uslu'nun 1 ay önce geçirdiği bademcik ameliyatına bağlı rahatsızlık sonrasında öldüğünü düşünen aile üyelerinin ise Salih Ak'ın suçunu itiraf ettiğini bilmeden, üzülmemeleri için katilin evini ziyaret ettikleri ortaya çıktı. Ece'nin yakınlarını, soğukkanlılıkla karşılayan Saliha Ak'ın eşinin cinayeti işlediğini bilmesine rağmen birşey anlatmadığı belirtildi. Minik kızın acılı ailesi ise olay evinde olduğu için Saliha Ak'ı teselli etmeye çalıştığı belirtildi. Ancak akşam saatlerinde, gerçeği internete yayınlanan haberleden öğrenen acılı aile büyük şok yaşadı. Ece'nin babası Emin Uslu, annesi Yasemin Uslu, büyükbabanın evine götürüldü. Aynı saatlerde de Saliha Ak'ın ailesi, apar topar evlerini terk etti.

DEDENİN İSYANI

Olayın şokunu üzerinden atamayan dede Abdülrahim Uslu, bugün torununun okuduğu ilköğretimi okuluna giderek sınıf arkadaşlarının aileleriyle görüştü. Üzüntüsünü torununun arkadaşlarıyla da paylaşan Uslu, daha sonra şöyle dedi:

"Torumun için anne ve babası araştırma yaptıktan sonra o aileyi seçti. Herkes iyi olduklarını söyledi. Bizler de inandık. Şimdi çıkmışlar 'Psikolojik sorunu var' diyorlar. Sorunluysa eğer kendi ailesine zarar verseydi, benim torunumdan canımdan ne istedi? Ecem'e nasıl kıydı? Hukukun gerçek sorumluları bulup yargılamasını bekliyorum."

Ece Uslu'nun öğretmen olan amcası Ajlan Uslu da, "Acılı anne ve baba adına açıklama yapıyorum. Çünkü onlar konuşamayacak kadar kötü durumdalar. 7 ay boyunca aile ile ilgili Ece'den hiçbir olumsuz düşünce gelmemiş. Öğretmen olarak Ece'ye katkılarının olacağı düşünülerek bu adım atılmış ama sonu acı oldu. Şaşkınlık yaşıyoruz. Adalatin yerini bulmasının yanında minik Ecemiz için de dua istiyoruz" dedi.

OKULDA UZMAN EKİP GÖREVLENDİRİLDİ

Bu arada Ece Uslu'nun acı haberini alan sınıf arkadaşlarının aileleri de okula akın etti. Öğretmen ve okul yönetiminden bilgi almaya çalıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de, öğrencilerdeki travamayı önlemek için acil durum ekibi görevlendirdi. 5 kişilik heyette bulunan psikologların kararına göre, Ece'nin acı haberi de arkadaşlarıyla paylaşılacak. Ece'nin ölümüne tepki gösteren bazı veliler ise, katil zanlınının, hasta olmadığını bu yolla cezadan kurtulmaya çalıştığını ileri sürdü.

Site sakinleri de, kendilerine paraya ihtiyaçları olduğu için bakıcılık yaptığını söyleyen Saliha Ak'ın, eşine sık sık "Senin, borçların yüzünden çocuk bakmak zorunda kalıyoruz" diye kızdığını iddia etti. Bazı öğrenci velileri de kendi çocuklarını da Ece'ye öğle arası ve okul çıkışı bakan emekli öğretmen çifte vermek istediklerini olayı duyunca şoke olduklarını anlattı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Yasemin Uslu Ece Uslu İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title