Haberler

Azerbaycanlıların Şuşa'daki Zafer Kurultayı sona erdi

Güncelleme:

Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da düzenlenen Dünya Azerbaycanlıları 5. Kurultayı, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e, UNESCO'ya, Birleşmiş Milletler Çevre Programına (UNEP), Ermenistan'ın döşediği mayınların oluşturduğu sorunlarla ilgili dünya kamuoyuna başvurular ve ortak bildirinin kabul edilmesiyle sona erdi.

Dün başlayan ve açılışına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katıldığı "Zafer Kurultayı" isimli etkinlik, bugün de devam etti.

Dünyanın 65 ülkesinden yaklaşık 400 Azerbaycanlının katıldığı kurultayda, Cumhurbaşkanı Aliyev'e, işgal döneminde Ermenilerin kültürel anıtlara karşı gerçekleştirdiği yıkımla ilgili UNESCO'ya, çevreye verdiği zararlar nedeniyle UNEP'e, mayınların neden olduğu sorunlar dolayısıyla dünya kamuoyuna müracaatlar kabul edildi.

Kurultay, katılımcıların ortak bildiriyi kabul etmesiyle sona erdi.

Etkinlik kapsamında Azerbaycanlı sanatçıların sunduğu müzik ve dans gösterileri de katılımcılardan büyük ilgi gördü.

"Bir milletin iki diasporası olmaz, yönünde gayret sarf ediyoruz"

Kurultaya katılan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, işgalden kurtarılan topraklarda Azerbaycan'ın hayata geçirdiği imar çalışmalarının gelecek açısından ümit verici olduğunu, işgal döneminde yaşanan yıkım ve soykırımların ise insanlık adına üzüntü doğurduğunu söyledi.

Yusuf, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in "Bir milletin iki diasporası olmaz" sözlerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Diasporalarımız birbirine destek veriyor. Bizim güçlü olduğumuz yerlerde biz Azerbaycan'a, Azerbaycan'ın güçlü olduğu yerlerde Azerbaycan bize destek veriyor. 'Bir milletin iki diasporası olmaz.' yönünde gayret sarf ediyoruz. Ama yolun daha başındayız. Türkiye diasporası çok daha güçlü ve eski. Azerbaycan da bu yönde ciddi adımlar atıyor. Kısa sürede de çok güzel mesafeler aldılar."

Azerbaycan'la diaspora ilişkilerini sadece ikili düzeyde değil Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde de sürdürdüklerini, bu konuda da YTB'nin öncü olduğunu vurgulayan Yusuf, "Kurumumuz Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'la ortak diaspora faaliyetleri yapmaya da gayret ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title