Haberler

Avrupalı Öğrenciler'den Kaş'a Evrensel Barış ve Özgürlük Parkı

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde, Hoşgörü ve Turizm Derneği'nin Davetlisi Olarak Türkiye'ye Gelen Yunan, Bulgar, Letonya, Romanya ve Ukranya'dan 6'şar Öğrenci ile Kaşlı Öğrencilerin Katılımıyla Çevre Temizliği Yapıldı.

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde, Hoşgörü ve Turizm Derneği'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Yunan, Bulgar, Letonya, Romanya ve Ukranya'dan 6'şar öğrenci ile Kaşlı öğrencilerin katılımıyla çevre temizliği yapıldı.

İlk olarak belediyeye ait çay bahçesini temizleyen öğrenciler, topladıkları çöpleri belediye araçlarına yükledi. Daha sonra çay bahçesindeki çocuk parkının çevre temizliğini yapan öğrenciler, ardından da boya yaparak fidan diktiler. Bir hafta Kaş'ta kalacak olan öğrenciler, Avrupa Birliği Eğitim Projeleri Gençlik Projesi Eylem Bir kapsamında belediye çay bahçesi ve içerisindeki yaptıkları parka Evrensel Barış ve Özgürlük Parkı adını verdiler.

Kaş Hoşgörü ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mutlu İkiz, Kaş'a gelen yabancı 30 öğrencinin Türk kültürünü, eğitimini, gelenek ve göreneklerini tanıma fırsatı bulacaklarını belirterek, "Kaş'ın tarihi ve turistik yerlerini gezecekler. Yabancı konuklara Türk misafirperverliğini göstereceğiz. Projenin amacı Türk ve yabancı öğrencilerin kaynaşması, kültürlerin tanıtılması, kültür alışverişi ve geleceğe dönük yeni projeler oluşturmaktır" diye konuştu.

Projeye destek veren Kaymakam Hikmet Aydın ve İlçe Turizm Müdürü Mustafa Aydın da, öğrencileri çalıştıkları parkta ziyaret etti. Yaptıkları çalışmadan dolayı öğrencileri tek tek tebrik eden yetkililer, konuk öğrencilere ilçeyi tanıtan kitapçık ve broşür hediye etti. Yabancı öğrencilerden Yunanistanlı Alexandra Skıbıtskayıç (18), Türkiye'ye ve Kaş'a ilk defa geldiğini belirterek, Avrupa Birliği'nin Eğitim Projeleri'nin ülkeler arasında insanların kaynaşmasını sağladığını, kültür ve eğitim alışverişi yapan öğrencilerin Türk öğrencilerle kısa sürede kaynaştıklarını söyledi.

(AA-SY-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title