Haberler

Avrupa'yı Bırakıp Bagok Dağı'nda Köylerine Döndüler

MARDİN DHA Mardin'in Midyat İlçesi'nden yıllar önce Avrupa'ya göç eden Süryaniler, son yıllarda Avrupa'dan Bagok Dağı eteklerinde bulunan Elbeğendi Köyü'ne döndü.

MARDİN DHA Mardin'in Midyat İlçesi'nden yıllar önce Avrupa'ya göç eden Süryaniler, son yıllarda Avrupa'dan Bagok Dağı eteklerinde bulunan Elbeğendi Köyü'ne döndü. Köye gelmeden önce köyde Midyat'a özgü Nahit Katori taşlarla modern tripleks villalar yapan Süryaniler, "Anavatan anadır, bizde anamızın yanındayız" diyor. Süryani 14 aile Avrupa ülkelerinden köye kesin dönüş yapıp inşa ettikleri modern evlerde yaşamlarını sürdürürken, 8 ailenin de köyde yaptıkları evlerde yaz tatillerini geçirdikleri belirtildi. Köy muhtarı Aziz Demir, "Süryaniler buradan isteyerek gitmediler. Gittiklerinde de her zaman memleket hasretini yaşadılar. Rahmetli Ecevit bir genelge yayınlamıştı. İşte 'Süryaniler memleketlerine geri dönsünler, yasal ve anayasal güvence altındalar' diye. Biz de o genelgeyi dikkate aldık, değerlendirdik ve o zaman 12-13 aile temelli dönüş için karar verdik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bagok Dağı Mardin Midyat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title