Haberler

Avrupa Şampiyonu Bilici'ye Erzurum'da Coşkulu Karşılama

Sırbistan'ın Başkenti Belgrad'da Yapılan Avrupa Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Şampiyon Olan Pansu Şekerspor Kulübü Güreşçisi Rahman Bilici, Memleketi Erzurum'da Coşkuyla Karşılandı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılan Avrupa Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda şampiyon olan Pansu Şekerspor Kulübü güreşçisi Rahman Bilici, memleketi Erzurum'da coşkuyla karşılandı.

Bugün havaalanında karşılanan Rahman Bilici, üst üste Türkiye'ye altın madalya getirdiği için büyük sevinç yaşadığını söyledi. Başarıya doymayan Rahman Bilici, Ağustos ayında Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanıyor. Şampiyon güreşçi Bilici, "Bugün beni yalnız bırakmayan başta aileme, antrenörüm Battal Alpkılıç'a desteklerinden dolayı teşekkür ederim ve yaptığımız çalışmaların ve başarılarımızın devlet tarafından desteklenmesini istiyorum" dedi.

Daha sonra valiliği ziyaret eden Bilici, Vali Celalettin Güvenç'ten de tam destek aldı. Vali Güvenç, Rahman Bilici'ye başarıların devamını dileyerek, kendisine imkanları doğrultusunda destek olacaklarını dile getirdi.

Daha sonra bir açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da, "Erzurum'un yetiştirdiği gençlerin uluslararası başarılar elde etmesi bizleri mutlu ediyor. Şampiyon sporcularımızdan daha büyük başarılar bekliyorum. Son yıllarda salon sporlarından olan güreş ve bokstaki başarımız küçümsenecek bir başarı değildir. Ben inanıyorum ki, Erzurum çocuğuna büyük destekler verdiğimiz taktirde çok şampiyonluklar yaşarız. Biz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, her zaman başarılı sporcunun yanındayız"

diye konuştu.

Rahman Bilici, şampiyonada 60 kiloda Rumen, Azeri, Yunan ve Fransız rakiplerini yenerek finale yükselmiş, finalde Ukraynalı rakibini yenerek Avrupa Şampiyonu olup, Türkiye'ye altın madalya kazandırmıştı.

(SA-İRT-MFS-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title