Haberler

Avrupa Birliği ve Imf, Ukrayna'ya Mali Yardım Paketi Hazırlıyor

AP Dışişleri Komisyonu Başkanı Brok'a göre AB'nin Ukrayna paketi 20 milyar avro.

BRÜKSEL (AA) Avrupa Birliği'nin Ukrayna'da yeni yönetime önemli miktarda mali yardıma hazırlanıyor.

AB Komisyonu Sözcüsü Olivier Bailly, günlük olağan basın toplantısında, "AB, Ukrayna ekonomisini karşılaştığı meydan okumaları çözmek için kısa, orta ve uzun vadeli uluslararası mali destek paketi üzerinde çalışmaya devam ediyor" dedi.

Bailly, Ukrayna'ya mali destek konusunda hiçbir ihtimali dışlamadıklarını ve ekonomik ve parasal işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Olli Rehn ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın Uluslararası Para Fonu, Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile temas halinde olduğunu söyledi.

Yanukoviç yönetiminin imzalamaktan kaçındığı, AB-Ukrayna Ortaklık Anlaşması'nın hala masada olduğunu belirten Bailly, serbest ticareti de içeren bu tekliflerini Ukrayna'da 25 Mayıs'ta planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından kurulacak "yeni meşru hükümetle tartışacaklarını" kaydetti.

Bailly, Ukrayna'da meclis tarafından azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in yerine seçilen Aleksandr Turçinov'un göreve getiriliş prosedürüne saygı gösterdiklerini ve meşruiyetini tanıdıklarını dile getirdi.

Kiev'de bulunan Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Alman Hristiyan Demokrat Elmar Brok, 1+1 kanalına yaptığı açıklamada, AB'nin Ukrayna'da reformları desteklemek için 20 milyar avroluk paket hazırladığını açıkladı.

Brok, Ukrayna'nın iflas etmemesi için yardımın hemen serbest bırakılabileceğini ifade etti. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Olli Rehn Brüksel Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title