Haberler

Tecavüz iftirası atan genç kıza 4 ay hapis cezası!

Güncelleme:

Kıbrıs'ta tatil yaptığı esnada 12 İsraillinin kendisine tecavüz ettiğini öne süren genç kız, 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kıbrıs'ta İsrailli bir grup gencin tecavüzüne uğradığına ilişkin yalan beyandan yargılanan İngiliz kadın turist, 3 yıl ertelemeli 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Rum basınında yer alan habere göre, geçen hafta Kıbrıs Rum yönetimi mahkemesince tecavüz hakkında yalan beyanda bulunmak ve toplumu yanıltmaktan suçlu bulunan İngiliz turistin cezası bugün Mağusa Bölge Mahkemesi'nde yapılan duruşmada açıklandı. İngiliz kadına 3 yıl ertelemeli 4 ay hapis ve 148 avro dava masrafı ödeme cezası verildi. Karara göre İngiliz turist ülkesine geri dönebilecek.

Attığı tecavüz iftirası, genç kıza pahalıya patladı

NE OLMUŞTU?

19 yaşındaki İngiliz turist, temmuzda geldiği Kıbırs'ın Aya Napa kasabasında bir otel odasında 12 İsraillinin tecavüzüne uğradığına ilişkin polise ihbarda bulunmuştu. Bunun üzerine 12 İsrailli erkek gözaltına alınmış ancak İngiliz kadın 10 gün sonra şikayetini geri çekmişti. Tutukluların 12'si de serbest kalmış ve ülkelerine dönmüştü. Daha sonra genç kadın şikayetini baskı altında geri aldığını ve avukatına erişim sağlanamadığını söylemişti.

Attığı tecavüz iftirası, genç kıza pahalıya patladı

İNGİLİZ KADININ AİLESİ İTİRAZ ETTİ

İngiliz kadının ailesi ve avukatları sonuca itiraz etti. İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye konuşan ancak adı gizli tutulan mağdurun annesi, kızının başına gelenlerin "münferit bir vaka" olduğuna inanmadığını söyledi. Kıbrıs'la ilgili "Orası hiç güvenli değil" ifadesini kullanan anne, "Gidip başınıza gelen bir şeyle ilgili şikayette bulunduğunuzda ya size gülüyorlar ya da kızımın başına gelene benzer bir şey oluyor" diye konuştu.

Attığı tecavüz iftirası, genç kıza pahalıya patladı

DIŞİŞLERİ BAKANI KONUYA EL ATTI

İngiliz Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, olaya ilişkin "derin kaygı" duyduklarını ve konuyu Rum makamlarıyla görüşeceklerini söyledi. İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Rum yönetimini bu konuda doğru olanı yapmaya çağırmış ve açıklanacak cezanın da takipçisi olacaklarını söylemişti.

SOSYAL MEDYADA BOYKOT KAMPANYASI PAYLAŞILDI

Öte yandan İngiliz turistin Kıbrıs Rum kesiminde tecavüz davasında suçlu bulunmasına tepki olarak İngiltere'de boykot kampanyası başlatıldı. Twitter'da #BoycottCyprus etiketiyle başlatılan kampanyada on binlerce mesaj paylaşıldı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kıbrıs Genç Haberler

500

Yorumlar (21)

CEMİL:

Türkiyeye aynı kanun gelmeli yoldan geçerken bi karı bize iftira atsa yandık hemen linç edilir haberlere çıkıp rezil oluruz sonra artık yok iftiraymış bu adam suçsuzmuş demek yok hemen sapık diye lakabın kalır böyle karılara müebbet hapis vermek lazım sonra kadın cinayeti neden oluyo şimdi bu israilliler bu kadını öldürseler kim haklı kim haksız?

19
11
yanıtYanıtla
burak:

Buna benzer bir şeyi yaşayan bir arkadaşım var, 3 ay mahkemelerde boşu boşuna süründü sonra aklandı. Çok haklısın.

yanıt7
yanıt4
Kağan:

bizde iftira atan atana, sosyal medyada yalan haberlere bakarak çok insanı insafsızca harcadılar.

19
4
yanıtYanıtla
vatan evladı:

karşı taraf israil ve yahudiler olunca şikayet eden her zaman suçlu oluyor nedense. . . mavi narnarada olduğu gibi. . . niye geldiniz ne işiniz vardı kara sularımızda vs diye 9-10 kişiyi şehit etmişlerdi. . . inşallah şu iran onlarında sonunu getirir

17
1
yanıtYanıtla
iso:

genç ler türk olsalardı sorgusuz sualsiz atarlardı hapseyahudi olunca yaptılarsa bile yapmamış olur böylehangi kadın derki bana tecavüz ettiler der boşuboşuna

13
5
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Onu adalet arastirir ve hukmunu verir. Turkiyede adalet yok. Kimin tanidigi kimin dayisi geciyor.

yanıt3
yanıt4
ahmet:

iftira diye başlık atmışsınız , nereden biliyorsunuz iftira olduğunu baskı altında zorla ifadesini geri çektiğini söylediler. sözkonusu israil olunca herşey mümkün

17
0
yanıtYanıtla
AB:

İftiranın bedelni ödesin namussuz

6
11
yanıtYanıtla
adsız cengo:

sadece 4 ay mı eğer o insanlar ceza alsaydı herbiri en az 10 yıl yatardı

13
3
yanıtYanıtla
METEHAN:

bizim burada olsaydı iftira atılanlara verilirdi o ceza

10
4
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title