Haberler

Atatürk'ün Gezinti Teknesi Vinçle Karaya Çıkartıldı

- Atatürk'ün gezinti teknesi vinçle karaya çıkartıldıÇANAKKALE - Mustafa Kemal Atatürk'ün sık sık kullandığı gezinti teknesi TCG Acar, Deniz Müzesinde sergilenmek üzere Çanakkale'ye getirildi.

- Atatürk'ün gezinti teknesi vinçle karaya çıkartıldı

ÇANAKKALE - Mustafa Kemal Atatürk'ün sık sık kullandığı gezinti teknesi TCG Acar, Deniz Müzesinde sergilenmek üzere Çanakkale'ye getirildi. Vinç yardımı ile denizden çıkartılan TCG Acar, Çimenlik Kalesi'nde bulunan Deniz Müzesinde kısa süre sonra ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Mustafa Kemal Atatürk'ün gezinti teknesi olan 1931 yılında Almanya'da inşa edilen TCG Acar Gemiz Müzesi, Çanakkale'ye getirildi. İstanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından yenilenen ve sergilenen TCG Acar Gemi Müzesi Çanakkale'ye getirildi. Saat 15.00 sularında Nusret Mayın Gemisi'nin bağlandığı İskeleye ulaşan TCG Acar'a üç askeri gemi refakat etti.

Bir saat kadar süren hazırlıklarda 30 kadar sivil ve askeri personelin yanı sıra dalgıçlarda görev yaptı. Halatlarla bağlanan TCG Acar, hazırlıklarının tamamlanmasıyla birlikte denizle ilişiği kesilerek karaya çıkartıldı. 1000 ton yük kaldırma kapasiteli özel vinç yardımı ile TCG Acar, yarım saat gibi kısa sürede denizden çıkartılarak Çimenlik Kalesi içerisinde bulunan Deniz Müzesindeki yerine konuldu.

Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığına devredildi

Edinilen bilgiye göre, uzun yıllar Gemi Müze olarak İstanbul Tersanesi Komutanlığı'na hizmet eden TCG Acar, Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı envanterine girdi. Çanakkale Deniz Müzesine gelen ziyaretçiler Denizde Nusret Mayın Gemisini, karada ise TCG Acar Gemi Müzesini ziyaret edebilecekler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale İstanbul Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title