Haberler

    Aşırı Sağcılar Başbakanı da Chemnitz'te İstemiyor

    CHEMNİTZ kentinin bağlı oldu Saksonya Eyaleti'nin Başbakanı Michael Kretschmer "Devlet önümüzdeki gün ve haftalarda özellikle Chemnitz'de şiddet kullanma tekelinin kendisinde olduğunu aşırılara göstermek zorunda.

    CHEMNİTZ kentinin bağlı oldu Saksonya Eyaleti'nin Başbakanı Michael Kretschmer "Devlet önümüzdeki gün ve haftalarda özellikle Chemnitz'de şiddet kullanma tekelinin kendisinde olduğunu aşırılara göstermek zorunda. Biz Chemnitz'in tüm Almanya'dan aşırıların gövde gösterisi bölgesi olmasını engellemek zorundayız" dedi. Kretschmer, yarın Chemnitz'i ziyaret edip, kent sakinleriyle görüşecek. Aşırı sağcı Pro Chemnitz hareketi ise Kretschmer'in kente gelmemesi için karşı gösteri çağrısı yaptı.

    'KÖR BİR YABANCI DÜŞMANLIĞI'

    Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius da Chemnitz'de yaşanan olayların küçümsenmemesi uyarısında bulundu. Pistorius sosyal medya hesabında şunları yazdı: "Chemnitz'den gelen ürkütücü görüntüler tüm dünyaya çirkin bir Almanya görüntüsü sunuyor. Hitler selamı, sürek avı, şiddet, bunun üzüntü ve yasla ilgisi yok. Bu bir kin, kışkırtma ve kör bir yabancı düşmanlığı. Ülkemizde kör milliyetçiliğe, yabancı düşmanlığına yer yok. Bu çağrıyı ülkedeki tüm dürüst insanlardan, Federal İçişleri Bakanı ve tüm sorumlulardan bekliyorum."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İçişleri Bakanı Chemnitz Almanya Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title