Haberler

Aşık Mahzuni Şerif'in Adı Üniversitede Yaşayacak

Türk Halk Müziği'ne bağlamaları, söz ve besteleriyle nefes veren Aşık Mahzuni Şerif'in ismi memleketi Kahramanmaraş'ta üniversite yerleşkesine verildi.

Türk Halk Müziği'ne bağlamaları, söz ve besteleriyle nefes veren Aşık Mahzuni Şerif'in ismi memleketi Kahramanmaraş'ta üniversite yerleşkesine verildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Afşin Aşık Mahzuni Şerif Yerleşkesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, ülkenin en önemli halk ozanlarından Mahzuni Şerif ve edebiyat dünyasının önemli kalemlerinden Hayati Vasfi Taşyürek'in isimlerinin Afşin Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi içerisinde bulunmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Değerli isimlerin yaşatılması gerektiğini söyleyen Deveci, "Afşinimizi dünyaya tanıtan, Türk Halk Müziği sanatçılarının başvuru kaynağı, söz ve beste deryası olan Aşık Mahzuni Şerif, birçok dinleyicisi için yaşadığı dönemin Karacaoğlan'ıdır. Anadolu ezgilerini dünyayla buluşturan Aşık Mahzuni Şerif, Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin Meslek Yüksekokulu'nun yer aldığı yerleşkede ilelebet yaşayacak." dedi.

Afşin'in kültürel değerleri ile dolu olan bir ilçe olduğuna dikkat çeken Deveci, onun değerlerine sahip çıkması ve bu değerler etrafında önemli şairler yetiştirmesinin Kahramanmaraş'ın da gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Deveci, şairlerin isminin yaşatılmasını üniversite ve şehir adına önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ise Aşık Mahzuni Şerif'in, Afşin'de doğmuş olması ve yaşaması ama bir şekilde ilçe dışına ve hatta ülke dışına çıkmasının kaderin cilvesi olduğunu belirtti.

Geçmişi yargılamak durumunda olmadığını, aynı şekilde ilçenin önemli değerlerinden Hayati Vasfi Taşyürek'in de Tanır mahallesinde doğduğunu hatırlatan Budan, bu iki önemli ismin, ülkeye ve dünyaya malolduğunu kaydetti.

Özellikle bu isimleri yaşatmak, sonraki nesillere aktarmak ve bu isimleri daha önce duymamış ancak okula gelecek olan gençlere kısa hayatlarını anlatan köşeler yapmanın ahde vefa olduğunu vurgulayan Budan, üniversite yönetiminin aldığı karardan duyduğu mutluluğu aktardı.

Mahzuni Şerif'in kardeşi Hakkı Cırık ise kararı alan üniversite yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yerleşke ve konferans salonu, Deveci ve Budan ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, KSÜ senato üyeleri, kamu ve kurum müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Durmuş Deveci Mahzuni Şerif Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title