Haberler

ARTVİN Çoruh Nehri'ni ilkel teleferikle geçiyorlar

Güncelleme:

Çoruh Nehri'ni ilkel teleferikle geçiyorlarArtvin'in Yusufeli ilçesi Yeniköy köyünde patika ve araç yolunun uzun olması nedeniyle Süleyman Aktaş (60) evine Çoruh Nehri'nin iki yakası arasına kurulan 55 metrelik ilkel teleferik hattını kullanarak ulaşıyor.

Çoruh Nehri'ni ilkel teleferikle geçiyorlar

Artvin'in Yusufeli ilçesi Yeniköy köyünde patika ve araç yolunun uzun olması nedeniyle Süleyman Aktaş (60) evine Çoruh Nehri'nin iki yakası arasına kurulan 55 metrelik ilkel teleferik hattını kullanarak ulaşıyor.

Yusufeli ilçesi Yeniköy köyünde Süleyman Aktaş patika yolu uzak olan evine ulaşım için yıllar önce Çoruh nehri üzerine teleferik hattı kurdu. Aktaş ve ailesi Çoruh Nehri'nin iki yakası arasına kurulan 55 metrelik ilkel teleferik hattını kullanarak ulaşımlarını sağlamaya başladı. Çelik halata bağlı makaralı kabine binen aile, 20 metre yükseklikten karşıya geçiyor. Küçük çocukların da bindiği teleferikle Çoruh'un azgın suları üzerinde yapılan tehlikeli yolculuk, görenleri ise korkutuyor. 2 yıl önce evlerine ulaşımın sağlandığı araç köprüsü ve yol yapılan Aktaş, ulaşımın daha kısa olması nedeniyle çoğunlukla teleferik hattını kullanmayı sürdürüyor.

Köprü ve ulaşım yolunun yapıldığını ancak uzak yoldan geçerek evlerine gelmek zorunda kaldıklarını anlatan Süleyman Aktaş, Biz yıllardır ulaşımımızı teleferikle sağlıyoruz. Yol yapıldı ancak uzak yoldan dolanmak zorunda kalıyoruz. Bu nedenle çoğunlukla teleferik hattını kullanıyoruz dedi.

Yoldan gelip geçen turistlerde ailenin teleferikle yaptığı yolculuğu izledi, kendileri de teleferik kabinine binerek karşıya geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Aktaş Yusufeli Artvin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title