Haberler

Antdob'da Nisan Programı

Güncelleme:

Antalya Devlet Opera ve Balesi Nisan ayında da oldukça yoğun bir repertuvar ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Nisan ayında da oldukça yoğun bir repertuvar ile sanatseverlerin karşısına çıkacak. Opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 16 temsil ile izleyici karşısına çıkacak olan ANTDOB'da provalar devam ediyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi 8 Nisan Salı akşamı saat: 20.00'da "Judıth" ve "Çeşmebaşı" balelerinin prömiyerini gerçekleştirecek. Müziği Çetin Işıközlü'ye ait olan, librettosunu Medeia Magalasvılı'nin yaptığı ve ilk koreografisi Alfred Rodriges tarafından yapılan tek perdelik "Judıth" balesi bu kez Nugzar ve Medeia Magalasvılı tarafından sahneye konuluyor. Ferit Tüzün'ün en ünlü yapıtı olan ve ilk koreografisi Dame Ninette de Valois tarafından yapılan ilk Türk bale suiti "Çeşmebaşı" balesi ise Uğur Seyrek tarafından sahneye konuluyor. Her iki balenin orkestra şefliğini Hakan Kalkan üstlenirken dekor tasarım Gürcan Kubilay, kostüm tasarım Sevtaç Demirer ve ışık tasarım Mustafa Eski imzasını taşıyor.

MÜZİKALLER SON KEZ SAHNEDE

Antalya Devlet Opera ve Balesi bu sezon dünya prömiyerleri gerçekleştirilen ve kapalı gişe oynayan "Anadolu Sihri" ve "Tangopera" müzikallerini son kez sahneleyecek. Araştırma, metin ve librettosu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a, müzik düzenleme ve bestesi ise Ali Aykaç'a ait olan ve Mehmet Balkan tarafından sahneye konan "Anadolu Sihri" müzikali 15 Nisan Salı akşamı Saat: 20.00'da, bestesi Serdar Yalçın'a, librettosu ise Murat Göksu'ya ait olan ve Uğur Seyrek tarafından sahneye konulan "Tangopera" müzikali ise 22 Nisan Salı akşamı saat: 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

NİSAN AYINDAKİ TEK OPERA ESERİ

Antalya Devlet Opera ve Balesi Mart ayında prömiyerini gerçekleştirdiği "Don Gıovannı" operasını bu sezon son kez 17 Nisan Perşembe akşamı saat: 20.00'da sahneleyecek. Yekta Kara tarafından sahneye konulan eserde dekor tasarım Christian Floeren, kostüm tasarım Şanda Zıpçı ve ışık tasarım Mustafa Eski imzasını taşıyor. Mozart'ın komedi, melodram ve fanteziyi eşsiz bir biçimde harmanladığı 225 yıllık yapıtı ünlü İspanyol hovardası Don Juan'ın yaşamını konu alıyor.

ASPENDOS-YÜZYILLARIN AŞKI SON KEZ SAHNEDE

ANTDOB, "Aspendos-Yüzyılların Aşkı" balesini 26 Nisan Cumartesi günü saat: 15.00'da son kez sahneleyecek. Nugzar Magalashvili tarafından sahneye konulan bale, dönemin yaşam tarzı içinde, Aspendos Açık Hava Tiyatrosu'nun yapılış öyküsünü anlatmaktadır. Eserde, Aspendos şehrinin kralı Andromachos, güzelliği dillere destan olan kızı Belkıs ile ona aşık mimarlar Kesos ile Zenon arasındaki rekabet anlatılır.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Nisan ayında çocuklar da unutulmadı. Muppet Show'dan Carmen'e birçok eserden parçalar sunulan "Haydi Çocuklar Operaya" çocuk oyunu 9 Nisan Çarşamba günü saat: 14.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde izlenebilecek. 5 yaş ve üstü çocuklar için hazırlanan bu programda; çocuklar renkli bir şov izlemenin yanı sıra eserlerin dekorunu görme ve opera-bale hakkında bilgi alma şansına sahip olacaklar.

Nnisan ayında sahnelenecek bir diğer çocuk oyunu ise Pinokyo'nun hikayesini konu alan "Kuklacı". Metin yazarı Ferdi Merter, bestecisi ise Melih Seskır olan eserin yönetmeni ise Melih Öztürk. Çocuklar "Kuklacı"yı 14 Nisan ve 28 Nisan Pazartesi günleri saat: 14.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde izleyebilecekler.

ANTDOB'DAN ÜCRETSİZ TOPLAM 5 KONSER

Antalya Devlet Opera ve Balesi bu ay 5 adet konseri sanatseverlerin beğenisine sunacak. İlk konser baharı müjdeleyen ve 5 Nisan Cumartesi akşamı saat: 20.00'da sahnelenecek "Bahar Konseri".

Ücretsiz olarak Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 14 Nisan Pazartesi saat: 20.00'da "J. Brahms Gecesi", 23 Nisan Çarşamba saat: 20.00'da "23 Nisan Çocuk Konseri", 28 Nisan Pazartesi saat: 20.00'da "Mozart Ailesi", Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde ise 30 Nisan Çarşamba saat: 20.00'da "Kuzeyden Esintiler" konserleri izleyicilerle buluşacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Eski Haşim İşcan Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title