Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde sebze-meyve pazarında sahte parayla alışveriş yaparak, piyasaya sahte sokmaya çalışan bir kişi yakalandı.

Foto: Denizden

===

Pazarda sahte para operasyonu

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde sebze-meyve pazarında sahte parayla alışveriş yaparak, piyasaya sahte sokmaya çalışan bir kişi yakalandı. Anamur ve Gazipaşa pazarlarında peynir satan Hasan Işık, geçen ay Mersin'in Anamur İlçesi'nde pazarda kendisinden alışveriş yapan bir kişi tarafından verilen sahte 200 TL'lik banknotla dolandırıldı. Gazipaşa'da geçen cuma günü tezgah açan Hasan Işık, kendisini dolandıran şüpheliyi gördü. Bir süre şüpheliyi takip eden Hasan Işık, durumu zabıtaya ve polise haber verdi.

Polis, 59 yaşındaki M.P'yi alışveriş yaptığı sırada gözaltına aldı. Yapılan üst aramasında M.P.'nin üzerinden 6 adet sahte 100 TL'lik banknot çıktı. M.P.'nin alışveriş yaptığı bir esnafa verdiği 200 TL'lik banknotunda sahte olduğu belirlendi. Pazar esnafı, gözaltına alınan M.P.'ye tepki gösterdi. Esnafın şikayetçi olduğu M.P.'nin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.

M.P.'den şikayetçi olan Hasan Işık, "Anamur pazarında benden 100 TL'lik peynir aldı ve karşılığında 200 TL verdi. Parayı başka bir yere verince sahte olduğunu öğrendim. Benim ve esnaf arkadaşlarımın canını yaktı" dedi. Pazarda kuruyemiş satan Hasan Güzel ise, M.P.'nin kendisinden geçen hafta 30 TL'lik alışveriş yaptığını ve ödemeyi ise sahte 200 TL'lik banknotla yapığını ileri sürdü.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Piyasaya sahte para süren M.P. polis otosuna götürülürken

===

Okulda bilim fuarı

GAZİPAŞA Anadolu İmam Hatip Lisesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle 'Bilim Fuarı' düzenlendi. Okul bahçesindeki bilim fuarını Kaymakam Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Kahyalar Belediye Başkanı Tevfik Karav, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğan, Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Kars ve Ramazan Ertunç, ve vatandaşlar katıldı. 25 projenin sergilendiği bilim fuarına özellikle ilköğretim okulu öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Adem Sarıtaş, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin geçen yıl açıldığını ve iki yıllık bir okul olmalarına rağmen TÜBİTAK işbirliğiyle bilim fuarı yaptıklarını anlattı. Amaçlarının hem dini hem pozitif ilimleri bir arada götürmek olduğunu belirten Sarıtaş, teknolojiyi kullanan bir nesil değil teknolojiyi üreten bir nesil yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Kaymakam Muhittin Pamuk ise tüm dünya toplumlarının bilgi toplumuna dönüşmek için çaba sarf ettiğine dikkati çekti. Bilgi toplumuna dönüşmenin yolunun okuldan, eğitimden geçtiğini vurgulayan Pamuk, "Artık bu etkinliklerde öğrenciler kendilerini ifade etmeye, yeteneklerini keşfetme imkanı buluyor" dedi. Kaymakam Pamuk'un konuşmasının ardından fuar açılışı yapıldı. Açılışta, protokol üyeleri ve diğer konuklar stantları gezerek öğrencilerin projeleri hakkında bilgi aldı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Bilim Fuarından

===

Miting gibi kermes

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde 80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun eksiklerinin giderilmesi, taşımalı eğitim gören öğrencilere destek sağlanmak için kermes düzenlendi. Okul Aile Birliği tarafından okul bahçesinde düzenlenen kermesi yaklaşık 4 bin kişi ziyaret etti.

Yoğun ilgi gören kermeste, veliler, öğretmenler ve öğrenciler hazırladıkları yiyecekleri sattı. Özellikle ev yemeklerinin büyük ilgi gördüğü kermeste, öğrenciler halk oyunları gösterileri yaptı. Eşya piyangosunun da yapıldığı kermeste, 15 bin lira gelir elde edildi. Okul Aile Birliği Başkanı Süleyman Karakaş, elde edilen gelirin okulun eksiklerinin tamamlanması için harcanacağını, öğrencilerin acil sorunlarının çözüleceğini söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kermesten

===

Öğrencilere sınav semineri

DEMRE'de Çözüm Dershaneleri tarafından sınav stresini azaltmak ve öğrencileri motive etmek amacıyla lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik 'Hayatım Sınav' adı altında seminer düzenlendi. İstanbul Aydın Üniversitesi ve Pergel Yayınları'nın katkısıyla düzenlenen seminer Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda yapıldı. Eğitimci- yazar Cihat Şener'in konuşmacı olarak katıldığı seminere, Demre Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Özdemir, Anadolu Lisesi Müdürü Ali Yıldırım, Demre Çözüm Dershaneleri Müdürü Mehmet Bağlı ve yaklaşık 1000 öğrenci katıldı.

Seminerin konuşmacısı Cihat Şener, konuşması sırasında yaptığı esprilerle öğrencilere keyifli anlar yaşattı. Sınavda özgüvenli ve rahat olmanın başarılı olmanın yarısı olduğunu kaydeden Şener, "Hiçbir sınav kolay değildir. Önümüzde son yapılacak üniversite ve LGS sınavları var. Bu sınavlarda kolay olmayacak. Bu sınavları kolay kılacak anahtar yine sizde. Stres yapmayın, rahat olmaya çalışın. Akıllı davranarak, sınav stresini en aza indirmeye çalışın" dedi.

Öğrencilere tekrarın faydaları hakkında bilgi veren Şener, "Çalışmayı tamamlandığınız konuları bir kez daha tekrar edin. Bir soruya vereceğiniz doğru yanıt, sizi 5 bin kişinin önüne geçirir. Sınavlara bir ay kaldı. Önemli olan bu bir ayda verimli çalışmak. Bir aylık süreyi doğru biçimde değerlendirerek, bir ömür kazanma fırsatınız olduğunu aklınızdan çıkarmayın" diye konuştu. Şener, seminerin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Seminerden

===

Jandarma köylüye kask dağıttı

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde jandarma ekipleri, köylüleri dolaşarak motosiklet kullanan sürücülere kask dağıtıyor. Elmalı İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik timleri Karamık Köyü'nde kask dağıttıkları motosiklet kullanıcılarına kaskın önemi ve kaza sırasında nasıl hayat kurtardığı konusunda bilgilendirme yaptı.

Alınan kaskların atıl bir vaziyette tutulmamasını, mutlaka yolculuklarda takılmasına değinen jandarma görevlileri, "Takacağınız kaskın belki de hayatınızı kurtaracağını veya yaralanmanızı önleyeceğini unutmayın" dedi. Ekipler, köylülerin çocuklarına da kask taktırmaları tavsiyesinde bulundu. Köy muhtarı Osman Şimşek, jandarmaya teşekkür etti.

ELMALI (DHA)

Foto: Köylülerin jandarma ekipleriyle motosiklet üzerinde kasklarıyla birlikte fotosu

===

'Hayattan Gülümseten Kareler'

AFYON Kocatepe Üniversitesi Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri tarafından sahnelenen 'Hayattan Gülümseten Kareler' adlı tiyatro oyunu, izleyenleri beğenisini kazandı. Sandıklı Belediye Düğün Salonu'nda sahnelenen oyunu izleyenler keyifli anlar yaşadı.

Günlük hayatta yaşanan olaylar, toplumda, aile içinde yaşanan olaylardan kesitlerin mizahi bir dille anlatıldığı oyunu, Kaymakam Ali Candan, Belediye Başkanı İsmail Elibol, Sandıklı Askerlik Şube Başkanı Arif Kazma, Emniyet Müdürü Hakan Berber, MYO Müdürü Doç. Dr. Yusuf Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman ve çok saydı da vatandaş birlikte izledi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Oyundan fotolar

===

Polisten 'güvenli gelecek konferansı'

ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü ve İbradı Emniyet Amirliği işbirliğiyle öğrencilere yönelik 'Güvenli Gelecek' projesi kapsamında konferans verildi. Avni Erdoğan Anaokulu Konferans Salonu'ndaki konferansta, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Savaş Taşdemir ve Mahmut Ünlü, terör örgütlerinin üye kazandırmak için gençlere kurduğu tuzaklar hakkında bilgi verildi.

Terörle Mücadele Müdürlüğü bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen konferansa, öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Amaçlarının gençler ve polis teşkilatı arasında sıcak ve samimi bir diyalog başlatmak olduğunu vurgulayan polis memuru Savaş Taşdemir, ülkemiz aleyhinde yıkıcı bölücü ve dini istismar eden terör örgütlerine karşı gençlerimizi bilinçlendirerek mücadele ettiklerini belirtti.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Konferanstan

===

Yaylaya restoran açtı

GÜNDOĞMUŞ merkeze 17 kilometre uzaklıktaki Kuruca Yaylası'nda işletmeci Osman Ertürk tarafından açılan restoran törenle hizmet açıldı. Açılışa, Belediye Başkanı Mehmet Özeren, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Orman İşletme Müdürlüğü'nden kiralanan 57 dekarlık bir alan üzerine kurulan restoran, 250 metrekarelik kapalı alana sahip. Terası da bulunan restoranda, yaklaşık 300 bin liraya mal oldu.

İşletme sahibi Osman Ertürk, tesisin 54 yaylanın geçiş yolunda olması nedeniyle bütün bölgeye hizmet vereceğini söyledi. Özellikle turizm acenteleriyle görüşmeler yaptıklarını kaydeden Ertürk, "Yayla turizminin gelişmesi için bölgeye turlar düzenlenecek. İşletme olarak yayla turizminin gelişmesine katkı koyacağız" dedi. Açılışın ardından konuklara etli ekmek ve yayık ayranı ikram edildi.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ,(DHA)

Foto: Restorandan

===

Engellileri sevindiren sürpriz

KAŞ'ın Yeşilköy Beldesi'nde 3 engelliye akülü araba hediye edildi. Belediye ekipleri tarafından özel araçlarla evlerinden alınan engelliler, belediye binasına getirildi. Burada Yeşilköy Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz tarafından karşılanan engellilere, akülü arabaları verildi. Akülü arabalarına binen engelli vatandaşlara, belediye personeli nasıl kullanılacağını öğretti.

Akülü arabaları alan Aysun Fakı, Ramazan Demir ve Bekir Bölük, kendilerine yapılan sürpriz karşısında duygulandı. Başkan Akdeniz, iki ay önce de beldede oturan engelli Çağlar Kangaz'a akülü araba hediye etmişti. Her sağlıklı bireyin engelli adayı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz, "Bu nedenle, engelli arkadaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak hepimizin görevi olmalı. Beldemizde yaşayan üç engelli vatandaşımıza bir sürpriz yaparak, onları mutlu etmeye çalıştık" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Arabalar verilirken

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Cihat Şener Gazipaşa Antalya Demre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title