Haberler

Anayasa Mahkemesi'nin Açıklamasına Tepkiler

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin 'Tepki' Açıklamasını, "Bunu Doğal Bir Refleks Olarak Görüyorum. Tabii Her Kurum Kendini Koruma Refleksi Ortaya Koyabilir. Milli Vicdana Uygun Olmayan Kararlar Çıktığı Zaman Bunları Eleştirme Hakkı Toplumda Vardır" Dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin 'tepki' açıklamasını, "Bunu doğal bir refleks olarak görüyorum. Tabii her kurum kendini koruma refleksi ortaya koyabilir. Milli vicdana uygun olmayan kararlar çıktığı zaman bunları eleştirme hakkı toplumda vardır" dedi.

Yazıcıoğlu, Altındağ'da bir alışveriş merkezinin açılışına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Yazıcıoğlu, 'Anayasa Mahkemesi'nin son açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "Bunu doğal bir refleks olarak görüyorum. Tabii her kurum kendini koruma refleksi ortaya koyabilir" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin 'türban' kararına ilişkin yapılan eleştirilerin önemli bir kısmının, mahkemeleri yıpratmak ve Anayasal kurumların görevini engellemek maksadıyla yapılmadığını belirten Yazıcıoğlu, "Milli vicdana uygun olmayan kararlar çıktığı zaman bunları eleştirme hakkı toplumda vardır. Bende TBMM'nin bir üyesi olarak, Meclis'te oy verdiğim bir Anayasa değişikliğinin engellenmesi sonucunda, TBMM'nin ve siyaset alanının çok daraltıldığını ifade ediyorum. Ve bu kararın milli vicdana uygun olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un görüşmesine ilişkin bir soruya ise Yazıcıoğlu, "Bunlar ileri demokratik toplumlarda çok doğal bir şey. Ama Türkiye'de anormal oluyor. Türkiye'de anormal olmasının sebebi, hala demokrasiyi içselleştirememiş olmamız ve her kurumun kendi görevini yaptığına inanmamış olmamızdır" karşılığını verdi.

Açık ve demokratik toplumlarda herkesin birbiriyle görüştüğüne işaret eden Yazıcıoğlu, "Keşke herkes birbiriyle görüşse, hiç kimsenin görüşmesinden dolayı komploların üretilmediği bir ülke olabilsek de bir rahatlasak" ifadesini kullandı.

Yarın yapılacak olan ÖSS sınavı için tüm öğrencilere başarılar dileyen Yazıcıoğlu, "Öğrencilerimiz tam bir yarış atı gibi kullanılıyor. Sistem maalesef böyle" şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, semazen gösterisinin de yapıldığı açılış töreninde, kurdeleyi keserek mağazayı gezdi ve yetkililerden bilgi aldı. Alışveriş merkezinden, BBP üyelerine indirimli satışlar yapılacağı bildirildi. Yazıcıoğlu, uygulamaya ilişkin olarak, "Bunlar birçok kurumun yapmış olduğu şeyler" ifadesini kullandı.

(TAN-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title