Haberler

Anamur'da Resim Şiir ve Öykü Yarışması Yapıldı

Mersin'in Anamur ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Gönül verdiğim Anamur" konulu resim, şiir ve öykü yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Mersin'in Anamur ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Gönül verdiğim Anamur" konulu resim, şiir ve öykü yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Rüştü Kazım Yücelen okulunun bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Hakan Erdoğrul törende yaptığı konuşmada, amaçlarının okula ismi verilen devlet adamı Rüştü Kazım Yücelen'in anısını yaşatmak olduğunu belirtti.

Çocukların gelecekte asıl mesleklerin yanında güzel sanatların bir dalıyla da ilgilenmesini istediklerini ifade eden Erdoğrul, "Yarışmaya katılarak bizleri gururlandıran okullarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimiz ilçemizde yükselen eğitim kalitesinin yanı sıra kültürün ve sanatın eğitim kurumlarımızda yaygınlaştırılmasına katkı sağlayarak, önemli bir başarıya imza atmışlardır" diye konuştu.

Erdoğrul, geleneksel hale getirdikleri bu yarışmayı gelecek yıl il bazında bir sonraki yıl ise ülke bazında yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Rüştü Kazım Yücelen'in oğlu MHP Mersin Milletvekili adayı Ali Yücelen ise öncelikle çocuklara sanatı sevdirmenin gerekliliğini vurgulayarak, "Öncelikle evlatlarımızı, hangi pencereden bakarlarsa baksınlar, neye inanırlarsa inansınlar, birbirlerine saygı gösterecek yapıya kavuşturmak zorundayız. Onların gelecekte aynı bizim bu gün yaşadığımız gibi bir arada huzur içerisinde ve barış içerisin de yaşamaları için de gerekli bütün adımları atıp onlara bu anlayışı vermek zorundayız" dedi.

Üç farklı kategoride 259 eserin katıldığı yarışmada, ilk 3'e giren ve mansiyon alan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Törene, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile okulların müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Rüştü Kazım Yücelen Mersin Anamur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title