Haberler

Karın ağrısıyla hastaneye giden hastanın çift safra kesesi olduğu ortaya çıktı

Güncelleme:

Antalya'da karın ağrısı şikayetiyle Kepez Devlet Hastanesine gelen ve doktorların ameliyat kararı aldığı Taner Doğu'nun çift safra kesesi olduğu ortaya çıktı.

Taner Doğu, yaklaşık 5 aydır çektiği şiddetli karın ağrısı nedeniyle Kepez Devlet Hastanesine başvurdu. Doktorların muayene ettiği Doğu'nun tetkiklerinde, safra kesesinde taş olduğu tespit edilerek ameliyat kararı verildi.

Genel Cerrah Dr. Serkan Türel'in, laparoskopik (kapalı yöntem) ameliyatı açığa çevirme kararıyla yapılan operasyonda, hastanın ender görülen çift safra kesesine sahip olduğu belirlendi. Bu durum, ameliyatı yapan ekibe de şaşkınlık yaşattı.

İkisinde de taş oluştuğu tespit edilen safra keselerinin, başarılı operasyonla alınmasıyla hasta sağlığına kavuştu. İki gün hastanede yatan Doğu, tüm değerlerinin normale dönmesi üzerine taburcu edildi.

"İLK KEZ BÖYLE BİR DURUMA DENK GELDİM"

Ekibin başındaki Dr. Serkan Türel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, safra kesesinde taş oluşumu tespit ettikleri hasta için ameliyat kararı aldıklarını söyledi.

Açık ameliyat sırasında hastanın iki ayrı kanallı çift safra kesesi olduğunu gördüklerini belirten Türel, bu durum karşısında şaşırdıklarını dile getirdi.

"4 BİN İNSANDA BİR GÖREN NADİR DURUM"

Türel, "Bu rahatsızlık 4 bin insanda bir görülen nadir durum. Hastamızın birbirine yapışık iki safra kesesi ve kanalları vardı. Dünyada bugüne kadar 200-250 civarında vaka bildirilmiş. Cerrahların korkulu rüyalarından biridir ama gayet başarılı şekilde ameliyatı sonlandırdık. İki kesede de taş bulunması ayrıca ilginç bir durum. 20 yıllık meslek hayatında ilk kez böyle bir duruma rastladım" şeklinde konuştu.

Taburcu edilen hastanın 6 haftalık uyum süreci yaşayacağını aktaran Türel, bu tür operasyonlar sonrası aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

"ŞANS MI ŞANSSIZLIK MI BİLEMEDİM"

Taner Doğu da 5 aydır şiddetli ağrı çektiğini, yağlı ve asitli gıdalar aldıktan sonra ağrı nöbetleri geçirdiğini anlattı. Başta 2-3 günde bir olan ağrıların, gün aşırıya çıkması üzerine doktora başvurduğunu ifade eden Doğu, "Çekilecek tarzda bir ağrı değildi, çok ağırdı. En son noktada operasyon kararı alındı. Başka bir ilde görevli olmama rağmen, ağrı nöbetlerinin şiddetli olması nedeniyle daha donanımlı hastane olduğu için Kepez Devlet Hastanesinde ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyatım önce kapalı tarzda olacaktı ancak doktorumun uzmanlığı sayesinde açık ameliyat kararı alınınca, çift safra kesesi ortaya çıktı. Şans mı şansızlık mı bilemiyorum. Ne filmde ne de ultrasonda bu çift kese görülmüştü. Doktorum bana söylediğinde ne düşüneceğimi bilemedim" dedi.

Kaynak: AA / Sağlık

Antalya Kepez Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

süper:

amerikan tıbbını bırakın. son dakikaya kadar, Durumun ne olduğunu anlamamışlar. Hani süper cihazlar Süper doktorlar,

10
5
yanıtYanıtla
cihan:

anlamışlar ya işte, ameliyatını yapıp tedavide etmişler. daha ne olmasını bekliyordunuz.

yanıt2
yanıt0
süpere cavap:

seni destekliyorum. hastalanınca sakın doktora gitme. bir köşeye çekil dua et.

yanıt0
yanıt0
Yavuz50:

yedek organlı şanslı insanlardan biriymiş, malesefki taşş

6
2
yanıtYanıtla
Dr:

iyice incelemek lazım sadece safra kesesi çift değildir, üç beş organ daha fazla olabilir

3
2
yanıtYanıtla
RACO:

uzman olan kapalı ameliyat yapar açık yapmazki

0
1
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Yahu memlekete tanidiklarla tatile gidek dedik, bir vize 35 dolar olmus. Oha yani, turist mi istemiyorsunuz, kovuyormusunuz anlamadim yani. Sonra hoteller bos diyorlar, herhalde bos kalir!

0
0
yanıtYanıtla
Yavuz50:

tıpbı yanıltan adam, olmaz olamaz böyle bişey tıp dünyasını iki böler.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title