Haberler

Altın Yıllar" Belgeselinin Galası Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce hazırlanan Şehir Tiyatroları'nın 1938-1964 yılları arasındaki sanat serüvenini konu alan "Altın Yıllar" belgeselinin gala gösterimi yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce hazırlanan Şehir Tiyatroları'nın 1938-1964 yılları arasındaki sanat serüvenini konu alan "Altın Yıllar" belgeselinin gala gösterimi yapıldı.

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleşen galada, gösterim öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, yönetmenliğini Can Doğan ve Arda Aydın'ın üstlendiği belgeselin Şehir Tiyatroları için çok özel bir çalışma olduğunu kaydetti.

Uygur, göreve gelmeden önceki dönemde belgeselin ilk bölümünün çekildiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu akşam da ikinci bölüm izleyiciyle buluşuyor, çok heyecanlıyım. Göreve yeni başlamışken, böyle güzel bir geceye denk gelmem beni ayrıca mutlu ediyor. Çocukluğumuzdan beri seyrettiğimiz bir sürü değerli tiyatro sanatçılarını tekrar burada görmek ve izlemek çok inanılmaz hisler yaratacak. Biliyorum, izleyenin gözleri dolacak."

İleriki tarihlerde yeni belgesel çalışmaları yapmak arzusunda olduğunu kaydeden Uygur, Vasfı Rıza Zobu, Muhsin Ertuğrul gibi büyük isimleri kısa projelerle anmak istediğini söyledi. Uygur, "Çalışmayı hazırlayanları içtenlikle kutluyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yönetmen Can Doğan da çalışmanın yaklaşık dört yıllık bir hazırlık süreciyle ortaya çıktığını ifade ederek, "İlk bölümle beraber yüze yakın insan belgeselde rol aldı. Bu ikinci bölümde ise 55 kişi var. Amacımız devam belgesellerini çekmek, üçüncüsünün adı Zor Yıllar olacak ve 1984'e kadarki dönemi anlatacak" diye konuştu.

Doğan, dördüncü bölümde de 1994 yılına kadar olan dönemi ele almak istediğini sözlerine ekledi.

Belgeselde, Ahmet Kutsi Tecer, Aziz Nesin, Reşat Nuri Güntekin, Halide Edip Adıvar, Peyami Safa, Ekrem Reşit Rey, Hazım Körmükçü, Vasfi Rıza Zobu ve birçok tiyatro sanatçısı ile oyun yazarı yer alıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Can Doğan Uygur Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title