Haberler

ALOSBİ’de Çakmaktepe Enerji Santralı Sevinci

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcısına ucuz ve kaliteli Enerji sağlayacak Çakmaktepe Doğalgaz Çevrım Santralında ilk üretim Pazartesi Günü Başlıyor

Türkiye’nin en büyük Sanayi bölgelerinden olan İzmir'in Aliağa ilçesinde son yıllarda stratejik enerji yatırımlarıyla dikkati çekerken, bölgede kurulan Türkiye’nin en büyük OSB’si ALOSBİ yatırımcısı da ucuz ve kaliteli enerjiye kavuştu. ALOSBİ içinde kurulan Çakmaktepe Doğalgaz çevrim Enerji üretim Santralında üretim Pazartesi günü başlayacak

Yönetim Kurulu Başkanlığını Atıl Akkan’ın yaptığı Çakmaktepe Enerji Üretim A.Ş’ye bağlı Çakmaktepe Doğalgaz çevrim santralında Pazartesi günü ulusal iletim sistemine ilk elektrik verilecek. 32 Milyon Euro yatırımla gerçekleşen santral Finlandiyalı WARTSILA firması tarafından inşa edildi

2006 Eylül ayında temeli atılan ve 12 ay gibi çok kısa bir sürede yapımı tamamlanan santral ile ALOSBİ’deki tesisler için ucuz ve kaliteli enerji, buhar ve sıcak su üretilecek .Finlandiyalı uluslar arası şirket WARTSILA tarafından en modern santral teknolojisiyle inşa edilen toplam 105 MW’lık doğalgaz çevrim santralın 35 MW gücündeki 1 Etabının üretime başlamasının ardından EPDK’dan lisansı alınan 70 MW gücündeki 2. etap bölümünün inşaatına hemen başlanacak.

Öte yandan pazartesi günü yapılacak genel kurulda Çakmaktepe Enerji üretim A.Ş’nin şirket sermayesi 6.2 milyon YTL’den 16 milyon YTL’ye çıkarılacak.

ATIL AKKAN: ALOSBİ YATIRIMCISI IÇIN ENERJI SORUNU OLMAYACAK

İzmir'e en modern elektrik çevrim santrali kazandırdıklarını ve bölgelerindeki yatırımcıların enerji sıkıntısı yaşamayacaklarını kaydeden Çakmaktepe Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, Santralin resmi açılışı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ı davet ettiklerini kaydetti. Santralın İlk etap yatırım bedelinin 32 milyon Euro olduğunu açıklayan Akkan, “Türkiye’nin en modern OSB’si ALOSBİ de yatırım yapan sanayicilerimiz her alanda kazanıyor. Bölge, kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşım avantajlarıyla ülkenin en avantajlı üretim ve lojistik üstünlüğüne sahip bir yerde bulunuyor. Çakmaktepe Santralımız ile ucuz ve kaliteli enerjiye de sanayicimiz kavuşuyor” dedi.

Türkiye’nin enerji sıkıntısının yanında enerjide kalite sorunu da yaşadığını hatırlatan Çakmaktepe Enerji Üretim A.ş Yönetim kurulu Başkanı Akkan, “Bu dev yatırımımızla birlikte Sanayicilerimize ucuz, kaliteli ve sürekli enerji vereceğiz. ALOSBİ'de yatırım yapan Sanayiciler üretim maliyetlerinde avantaj yakalayarak uluslararası rekabette başarıyı yakalayacaklar. Santral enerji üretmenin yanında Sanayicilere üretimde ihtiyaç duydukları buhar ve sıcak suyu da sağlayacak' dedi.

SERMAYE 16 MILYON YTL’YE ÇIKARILACAK

Santrallerine yeni yatırım için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından şart koşulan sermaye artırımını da pazartesi günü toplanacak olan Çakmaktepe Enerji genel kurulunda gerçekleştireceklerini kaydeden Atıl Akkan, 6.2 milyon YTL olan şirket sermayesinin 16 milyon YTL'ye çıkarılacağını açıkladı.

Sermaye artışının ardından Santralın 70 MW'lık 2. etap yatırımına da hemen başlayacaklarını söyleyen Akkan, ülkede yaşanabilecek enerji krizine karşı tedbirlerini şimdiden alacaklarını kaydetti.

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title