Haberler

Alaylı Köyü Göledinde Su Tutulmaya Başlandı

Güncelleme:

Yapımına 2012 yılı Haziran ayında başlanan Yenişehir Alaylı köyü sulama göledinde sona yaklaşılırken su tutulmaya başlandı.

Bursa İl Genel Meclisi kararıyla İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen sulama göledi için 2012 yılı bütçesinden 1 Milyon 300 bin TL ödenek ayrılarak yapımına başlanan sula göledi 240 bin metreküp su hacmine sahip olurken 500 dönümlük araziyi sulaması bekleniyor.

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Bilal Çelik, Yenişehir Kaymakam Vekili Nurettin Kakillioğlu ve Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil Alaylı köyü sulama göledinde incelemelerde bulundu.

İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir açıklamasında "Yenişehir ilçemizin bu güzel köyünde Alaylı göledini yerinde incelemek için gelmiş bulunuyoruz, görüldüğü gibi göledimiz bitmek üzere bir ay içerisinde sanıyorum bitecek ama bu sene sulama sistemlerinin eksik olması nedeniyle istifadeyi ancak 2014'ün sulama mevsiminde tam faaliyete geçmesini ümit ediyoruz. 2013 Ağustos ayı içerisinde göledimiz tamamlanmış ve su tutmaya başlanmış olacaktır. Teknik olarak bahsetmek gerekirse 1 milyon 300 bin liraya mal olan bu göledimiz sanıyorum 240 bin metre küp su kapasiteli bir gölet olacak ve 2 veya 3 köyümüzün istifadesine sunulacak 2014 yılında da tam randımanlı faaliyete geçecek." dedi.

İl Özel İdaresi olarak bizim Bursa çapında yapmakta olduğumuz göletlerden birisi alaylı göledi ve burası etrafında sulanabilir topraklar açısında da en verimli toprakların olduğu vurgulayan Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu gölet gibi Bursa'da 1 yıl içerisinde tamamlayacağımız 5 tane sulama göledimiz var. Biz bu yıl 2012 yılında başlamış olduğumuz göletleri tamamlamış olacağız, tabi 2014 yılından itibaren de gölet çalışmalarını devlet su işlerini bizdeki hazır etüdü yapılmış olan gölet projelerimizi Devlet Su İşlerine aktardık, bundan sonra bu görevleri DSİ yapmaya devam edecek dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil Yenişehir ilçemiz tarımıyla gerçekten önemli bir ilçe çok önemli bir devlet projesi Boğazköy projesi 50 hektar alanı suluyor ama Boğazköy projesinin ulaşmadığı yerlerde de İl Özel İdaremizin, İl Genel Meclisimizin katkılarıyla şehrimizde zaten yapılan göletler vardı ama en son olarak suyun ulaşmadığı bölgemiz Alaylı köyüne de bu gölet inşaatı başlamış oldu ve yakın bir sürede de bitecek buradan bereket fışkıracak. İl Genel Meclisimiz, Özel İdaremiz ,Yenişehir'e sadece sulamayla ilgili değil çok daha değişik hizmetler yapmaktadırlar,başta köy yollarımız, köylerimizin alt yapı hizmetleri olmak üzere çok sayıda Yenişehir olarak hizmet aldık dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bülent Hamdi Cingil Bilal Çelik Yenişehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title