Haberler

Alaca Belediye Başkanı Eyvaz'dan, 2013 Yılı Değerlendirmesi

Çorum'un Alaca ilçesi altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla modern kent olma yolunda ilerliyor.

Çorum'un Alaca ilçesi altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla modern kent olma yolunda ilerliyor.

İlçenin kabuğunu kıracak projeleri hayata geçirmek için çalışma başlatan Alaca Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle ilçenin çehresini değiştirdi

Alaca'ya yeni değerler katarak, geleneksel belediyecilik kalıplarının dışına çıkan ve sosyal belediyecilik alanında hizmetler üreten Alaca Belediyesi, başarılı çalışmalara imza atıyor. İnsan odaklı bir yönetim anlayışı sergileyen Alaca Belediyesi, kentin gelişmesi ve marka kent olması adına son 5 yıllık süreçte dev projeleri hayata geçirdi.

Alaca Belediyesinin çalışmalarını değerlendiren Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, 2013 yılının Alaca için hizmetlerle dolu, verimli bir yıl olduğunu belirterek, Alaca'yı geleceğe bugünden hazırladıklarını söyledi. Belediye çalışmalarında adalet ve şeffaflıktan hiçbir zaman taviz vermediklerinin altını çizen Eyvaz, ilçe halkına verdikleri sözleri gerçek kılmaya çalıştıklarını belirtti.

Göreve geldiği günden bugüne kadar ilçe halkının huzuru, mutluluğu için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini dile getiren Eyvaz, "Bütün personelimizi, ekonomik gücümüzü Ankara başta olmak üzere her yöredeki Alaca sevdalısı gönül dostlarımızı da seferber ederek halkın memnun kalacağı, kalıcı, ihtiyaçlarınızı hakkıyla karşılayacak, belediyeye olan güvenini artıracak hizmetleri büyük bir hazla, umutla, aşkla gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Alaca Belediyesi olarak "çok laf" yerine hizmet ürettiklerini aktaran Eyvaz, "İnsanımızla, tabiatla, barışık kalmaya özen göstererek, karşılıklı saygı ve sevgi esasına dayanan, çok laf ile değil, çok hizmet gerçekleştirerek, bilgi, erdem ve hizmetin örtüşmesine azami dikkat ederek, ne yaptığımızın ve ne yapacağımızın farkında olarak çalıştık. 'İki günü birbirine eşit geçen ziyandadır' anlayışıyla hep ileriye, daha ileriye en doğru, en güzel, en faydalıya yılmadan, usanmadan koştuk. Hem personelimize, hem halkımıza hem de ilçemize yolu düşen her vatandaşa saygıyla kişilik haklarına, özgürlüklerine, beklentilerine, hakkımızdaki düşüncelerine hüsnü kabulle kendimizi anlatmaya, karşımızdaki ve yanımızdakini, sağımızdaki ve solumuzdakini anlamaya, anlamlandırmaya çalıştık. Kendimizin ve başkalarının özgürlüklerine zarar vermeden barış, hoşgörü, dostluk ve gelişme için bayrak açtık. Emek sarf edip güzel iş ve hizmetleri gerçekleştirdik" dedi.

Sürekli iyinin ve doğrunun takipçisi olduklarını söyleyen Eyvaz, "Ortak bir geleceğe doğru, ortak bir kaderle yürüdüğümüz güzel Alacamızda her türlü olumlu, olumsuz gelişmenin hepimizi birden etkileyeceğini unutmadan birbirimizi önkoşulsuz olarak sevip buna göre davranabilirsek gelecek nesillere daha güzel ve daha yaşanabilir bir çevre bırakabiliriz" diyerek insanımıza, ilçemize, ülkemize hizmet sevdasıyla sürekli iyinin, doğrunun takipçisi ve uygulayıcısı olduk. Cehaletin daha fazla cehaletle değil, daha fazla bilgi, ahlak, erdem, emek ve hizmetle son bulacağını, bir beldenin cedelleşme, anlayışsızlık ve ataletle değil, ilim, sevgi, dostluk, kardeşlik, barış ve hizmet yarışı ile ilerleyeceğine adımız gibi inandık. İnandıklarımızın gereklerini hiçbir şeyden çekinmeden herhangi bir artniyet içerisinde olmadan bir bir yerine getirdik. Bütün içtenliğimizle Alacamızı özlenen, beklenen çağdaş şehircilik anlayışına yakışır bir yerleşim biçimine kavuşturma gayretini, soylu sevincini gönlümüzde duyup çevremize duyurduk. Her zaman sorumluluklarımızın farkında olup, bu sorumlulukların gereğine göre düşündük, inandık, uyguladık. Her vatandaşımız için huzur, her vatandaşımıza saygı ve sevgi, her vatandaşımıza hizmet için bir önceki iyi durumumuzu aşmaya daha iyiye ve daha doğruya ulaşmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Alaca'nın yeni bir kimlik kazandığını ifade eden Başkan Eyvaz, "İlçemiz yaptığımız hizmetlerle her geçen gün yaşam kalitesinin arttığı, değişimin şehrin her metre karesinde hissedildiği daha mutlu, daha güzel bir şehir haline geliyor. İlçenin en önemli yatırımlarından birisi olan içme suyu arıtma tesisi 2013 yılı içerisinde başladı. Projenin tamamlanmasıyla ilçenin 100 yıllık içme suyu sıkıntısını da ortadan kaldıracak. Bu projeyi önemsiyoruz. Tesiste çalışmalar hızla devam ediyor" dedi.

Alaca'ya yapılacak olan büyük yatırımlardan birisinin doğalgaz yatırımı olduğunu açıklayan Eyvaz, "AK Parti Çorum milletvekilleri ve Alaca Belediyesi olarak bir süredir yürütülen ilçeye doğalgaz getirme çalışmaları sonuç verdi. Doğalgaz konusunda 2013 yılında önemli gelişmeler yaşandı. Alaca'yla birlikte Osmancık ve İskilip'in de doğalgaz boru hattı proje ve kamulaştırma ihaleleri Ocak ayı içerisinde yapılacak. Bilindiği üzere konuyla ilgili AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amirimiz Salim Uslu bir açıklama yapmıştı. Uslu, Alaca, Osmancık, İskilip ilçelerine doğalgaz gelmesi için adımlar atılmaya devam ettiğini belirterek, 3 ilçenin doğalgaz boru hattı proje ve kamulaştırma ihalelerinin Ocak ayında yapılacağını açıkladı. 22 Ocak tarihinde doğalgaz boru hatları, arazi-etüt, harita ve kamulaştırma ihaleleri gerçekleştirilecek. Sayın milletvekilimiz Salim Uslu, proje ve kamulaştırma sürecinin işin başlama tarihinden itibaren herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı takdirde 9 ayda (260 gün) biteceğini kaydetti" diye konuştu.

2013 yılı içerisinde yapımına başlanan Ayhan ve Cengizhan mahallelerinin ortak kullanacağı modern parkı halkın hizmetine sunduklarını belirten Başkan Eyvaz, "Alaca deresini ıslah ettiğimizde bu bölgeye bir de park yapılmasının bölgenin sosyal hayat açısından önemliydi. Güzel bir parkı halkımızın hizmetine sunduk. Bunun yanında yürüyüş parkuru da yaptık. Parkımızın içinde oyun grupları ve kamelyalarla birlikte ağaçlandırmalarda yaptık. Hizmete sunduğumuz parkımız taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmış durumda. Yürüyüş parkurumuzun da devamını getirmeyi planlıyoruz. Göreve geldiğimizde "her mahalleye bir park" sözü verdik. Bu kapsamda mahallerimize yeni parklar yaptık. Mevcut parklarımızda da iyileştirme çalışması yapıldı. Özhan mahallesinde park ihtiyacımız vardı. 2013 yılında Özkan mahallemize park yaparak halkımızın hizmetine sunduk" şeklinde konuştu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından ilçeye yaptırılan 140 konutun geçtiğimiz yıl tamamlandığını hatırlatan Eyvaz, yapılan kura çekilişinin ardından konutların hak sahiplerine evlerini teslim ettiklerini belirtti. Eyvaz, TOKİ projesinin, ilçenin modern kent olma yolunda önemli bir adım olduğunu vurguladı. Sebze pazarının üzerinin kapatılması için proje hazırladıklarını dile getiren Başkan Eyvaz, sebze pazarının üzerini kapatarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduklarını bildirdi.

Alaca Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl birçok sosyal faaliyete imza atarken, alt yapıda önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Eyvaz, "Önemli gün ve haftalarda programlar düzenleyerek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Ramazan aylarında ise sıcak yemek dağıtımının yanı sıra bu yıl ilk defa Ramazan Sokağı organizasyonu düzenledik. Bu organizasyonda vatandaşlarımızla birlikte Ramazan akşamlarını da ilçemizde ayrı bir güzellik içinde geçirdik. Lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak hatıra defteri bastırarak öğrencilerimize dağıttık. Bunun dışında 3-6 yaş arasında 100'e yakın Alacalı çocuklarımızı sünnet ettirdik. Alt yapı çalışmaları kapsamında ilçenin bir çok noktasında kanalizasyon çalışması yaptık. Bunun yanında ilçenin en önemli sorunu olan Alaca deresinin ıslahını gerçekleştirdik. Derenin içerisini temizleyerek dereye akan kanalizasyon akışını sonlandırdık. 3,5 kilometre beton ve istinat duvarı örerek dere sorununu ortadan kaldırdık. Bununla birlikte 2013 yılında 4 bin 450 metre kanalizasyon çalışması yaptıklarını genel toplamda ise 31 bin 385 metre kanal çalışması yapıldı. Göreve geldiğimiz günden itibaren ciddi anlamda kilittaşı çalışması yaptık. Asfalt konusunda ise çığır açarak Alaca'yı sıcak asfalt ile tanıştırdık" dedi

Alt yapı çalışmalarını rakamlarla açıklayan Başkan Eyvaz, 5 yıl içerisinde 27 bin 388 ton asfalt, 337 bin 962 metrekare kilitli parke taşı, 15 bin 610 metrekare soğuk asfalt, 31 bin 385 metre kanalizasyon çalışması yapıldığını söyledi. İlçedeki otopark sorunu çözüme kavuşturmak adına bir dizi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Eyvaz, bu kapsamda ilçe meydanına yakın bir bölgede 100 araçlık otopark yaptıklarını, bu otoparkla park sorununu da büyük ölçüde ortadan kalktığını kaydetti.

Alaca Belediyesi olarak spora tam destek verdiğini anlatan Eyvaz, İllerarası Judo Şampiyonası'nı Alaca'da düzenleyerek sportif anlamda önemli çalışmaya imza attıklarını, bunun yanı sıra masa tenisi, voleybol turnuvası, futbol turnuvası ve yaz futbol okulu gibi organizasyonlar yaptıklarını ifade etti.

İlçenin tanıtımı noktasında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Eyvaz, "Tarihte bilinen en eski uygarlık olan Hitit Uygarlığı'nda ilçemiz toprakları içerisinde yer alıyor. Bu kapsamda ilçemizin gerek tarihi ve turizm, gerekse diğer alanlarda tanıtımı için çeşitli organizasyonlara katılarak tanıtımımızı gerçekleştirdik. Bilindiği üzere Ankara'da Çorum Tanıtım Günleri'nin 2'incisi düzenlendi. Bu fuara katılarak da ilçemizi burada başarıyla tanıtımını sağladık. Bunun dışında ülkemizin ulusal kanallarını ilçemize getirerek Alaca'nın dışarıya tanıtılması konusunda çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz" dedi.

Hal içinde yaptıkları düzenlemeler hakkında da bilgi veren Eyvaz, "Hal içinin cazibe merkezi olması için çalışmalar yaptık. Hal içini ilk önce asfaltlayarak daha sonra trafiğe kapattık. Işıklandırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kamelyalar yerleştirildi. Kamelyaların ardından ise burada çiçeklendirme çalışmaları yapıldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hal içi de Alaca'nın önemli cazibe merkezlerinden oldu. İlçenin çeşitli bölgelerinde bulunan elektrik trafolarını boyatarak şehre ayrı bir renk kattık. Bilindiği üzere daha önce parkların ve şehrin çeşitli bölgelerinde bulunan trafolar görüntü bozukluluğuna sebebiyet veriyordu. Yeni yapılan boyama çalışmalarıyla birlikte görüntü kirliliği de giderilmiş oldu. Çeşitli desenlerin işlendiği trafo duvarları, bulunduğu bölgelere ayrı bir güzel görüntü katıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine Alaca meydanında bulunan Saat Kulesi'nin 4 köşesindeki kameraları yeniledi. Saat Kulesi'nden 4 caddeye bakan kameralar uzun süredir işlevini görmüyordu. Alaca Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine kameraları yenileriyle değiştirerek aktif hale getirdi. Her zaman için daha iyi ve yaşanılabilir bir Alaca için çalışma yaptık. Belediye olarak çalışmalarımızı her zaman bu şekilde sürdüreceğiz. Bize destek veren halkımıza teşekkür ediyorum. Onlar bize destek verdikçe, biz hizmetin en iyisini yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Esat Eyvaz Salim Uslu Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title