Haberler

Volkan Kocatürk: Aksiyon Sahneleri Çekmek Çok Zahmetli

Güncelleme:

Gürkan Uygun'un başrolünü oynadığı Kaçak dizisinin yönetmeni Volkan Kocatürk, "Aksiyon sahnesi çekmek çok zahmetli bir iş." dedi.

ATV'nin aksiyon dolu dizisi 'Kaçak', bu sezon salı gecelerine damga vurdu. Başrollerini Gürkan Uygun, Berk Hakman ve Begüm Birgören'in paylaştığı dizinin yönetmeni Volkan Kocatürk, dizinin yakaladığı başarının perde arkasını anlattı...

'Kaçak', kısa sürede çok sevildi. Bunun sırrı nedir?

Diziye tüm ekip olarak ilk günkü gibi özen gösteriyoruz. Başarı, ancak profesyonel bir ekip çalışmasıyla yakalanır. Başarılıysak, ne mutlu bize. Bu projeye başlarken, özellikle kurgusuyla sıra dışı bir dizi yapmak istedik. Dinamizmi olan, temposu yüksek, çok hareketli bir iş olsun dedik. Seyircinin arzu ettiği şeyleri yakalamak istedik.

Dizinin her bölümünde birçok aksiyon sahnesi var. Sizi heyecanlandıran veya ürküten bir sahne oldu mu hiç?

Çekimlerde zamanla yarışıyoruz; bizi en çok bu heyecanlandırıyor. Zamanlama konusunda risk alıyoruz.

Bir aksiyon sahnesinin hazırlık ve çekimi ne kadar sürüyor?

Aksiyon sahnelerinde hazırlık süresi ve çekim birer günümüzü alıyor. İşin içine aksiyon girince, yarım sayfalık bir senaryonun çekiminin tüm gün sürdüğü oluyor. Aksiyon sahnesi çekmek çok zahmetli bir iş. Gürkan Uygun bu konuda tecrübeli bir oyuncu; zaman zaman ondan öğrendiğimiz şeyler de oluyor. Onunla çalışmak çok rahat.

ÖZGÜN MEKANLAR ARIYORUZ

İstanbul'da çekim yapmak zor mu? Nasıl mekanları tercih ediyorsunuz?

Daha önce dizilerde kullanılmamış özel mekanlarda çekim yapmaya gayret ediyoruz. İstanbul'da hemen hemen her yer kullanılmış durumda. Özgün mekanlar bulmak için ekipçe yoğun çaba sarf ediyoruz.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Volkan Kocatürk Begüm Birgören Gürkan Uygun Berk Hakman Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title