Haberler

Akşener: Bilim Kurulu'nun bile haberi yoktu; Erdoğan'ın canı istedi, yasak ilan edildi

Güncelleme:

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, koronavirüs salgını ve alınan geçici sokağa çıkma yasağına ilişkin basın açıklamasında değerlendirmelerde bulundu.

Akşener'in açıklamasından satır başları şu şekilde:

Bu salgından Allah'ın izniyle yüz akıyla çıkacağız. Bu vesileyle salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarına güvenlik güçlerimize, teşekkür ediyorum. Salgında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Devlet tam da bu zamanlar için lazımdır. Devlet, milletinin yanında duruyoruz. Ama maalesef devletin bilimin ışığında değil, siyasi çıkarlar için adına adımları defalarca uyarmamıza rağmen hala aynı adımların atıldığını görüyor kadim devletimiz adına utanıyorum.

"İKTİDARIN BİR PANDEMİ SENARYOSU YOKMUŞ"

Sayın Erdoğan'a yaptığı yanlışları işaret ettik. Salgın bize gelmeden 60 gün önce sahra hastanesi için çalışmalara başlayın, aşıyla ilgili çalışmalara şimdiden başlayın dedik. Vatandaşın üstüne ekonomik yük gelecek, açıklanan ekonomik paket yetmez geliştirin dedik. Milletten para istenmez aksine destek olunur dedik. Millet İttifakı belediyeleri düşmanınız değil çözüm ortağınızdır dedik. Derhal zorunlu karantina ilan edin dedik. Kimisini duymak istemediler, kimisini yapmak istemediler. Gördük ki iktidarın bir pandemi senaryosu yokmuş.

"ERDOĞAN İSTEDİ, YASAK İLAN EDİLDİ"

Ülkeyi de krizi yönetemez olmuş. Bu durumun son örneğine cuma akşamı hep beraber şahit olduk. İçişleri Bakanlığı 31 ile sokağa çıkma yasağını 22.00'de duyurdu. Belediyelerin durumdan haberi olmadı. Bilim Kurulu'nun bile haberi olmadı. Sayın Erdoğan'ın canı sokağa çıkma yasağı istedi ve ilan edildi.Dönüp milleti azarlamaya hakkınız yok. Vatandaşa stok yapma deyip iki saat kala sokağa çıkma yasağı ilan ederseniz onlar da sokağa çıkar.

"15 GÜNLÜK ZORUNLU KARANTİNA İLAN EDİN"

Süreci az sayıda kayıpla atlatmak hala mümkün, sen cumhurbaşkanısın. Siyasal iletişim kampanyalarını bir kenara bırak. 15 günlük zorunlu karantina ilan edin. Zor durumdaki vatandaşlara nakit yardım yapın. Tanı konulan hastaların yakınlarını da takibe alın.Bilim kurulu üyeleri siz bilimin ışığında giden insanlarısınız. Ülkemizin içinde bulunduğu zor zamanlarda önemli işler yapıyorsunuz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türkiye'ye evde kal diyorum. Türk milleti asla çaresiz değildir."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Sokağa Çıkma Yasağı Meral Akşener İYİ Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title