Haberler

"Aklınız ve Kaskınız Başınızda Olsun" Kampanyası

Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi, motosiklet sürücüleri için "Aklınız ve kaskınız başınızda olsun" kampanyası kapsamında çalışma başlattı.

Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi, motosiklet sürücüleri için "Aklınız ve kaskınız başınızda olsun" kampanyası kapsamında çalışma başlattı.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Ali Demirbaş, son yıllarda ilçede motosiklet ve mobilet kullananların sayısında önemli bir artış gözlendiğini, ancak motosiklet sürücülerinin büyük bir bölümünün kask kullanmadıklarının saptandığını belirtti.

Bu sorunun aslında Türkiye'deki bir çok bölgenin sorunu olduğunu ifade eden Demirbaş, şunları kaydetti:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Haftası nedeniyle bu konuyla ilgili afişler hazırlattı. Biz de ekiplerimizle birlikte bu afişleri ilçenin görülebilecek yerleri ile motosiklet satıcılarının camlarına astırdık. Motosiklet ve mobilet sürücülerinin kask takmamasının cezası 72 liradır. Oysa 25 liraya kask alınabiliyor. Bu nedenle sürücülerin mutlaka kasklarını alıp takmalarını istiyoruz."

Trafik Haftası kutlamaları kapsamında yapacakları etkinliklere de değinen Demirbaş, etkinlikler kapsamında trafik spotlu afişlerin ilçenin çeşitli yerlerine asıldığını, ilköğretim okullarında trafik polisleri tarafından trafik dersi verileceğini, motosiklet ve mobilet sürücülerine kask takmayla ilgili eğitim vereceklerini de söyledi.

- YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Trafik Haftası Ali Demirbaş Türkiye Sorgun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title