Haberler

AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı

AK Parti'nin Kızılcahamam Kampında Milletvekillerine 'Ekonomi' Brifingi Veren Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Doğalgaz Zammını Savundu. Kabinenin Ekonomi Kurmayları, Petrol Fiyatlarının Nerede Duracağının Belli Olmadığını Belirterek, Tüketimi Disipline Etmek İçin Doğalgaz Zammının Gerekli Olduğunu Söyledi.

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında milletvekillerine ' ekonomi' brifingi veren Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, doğalgaz zammını savundu. Kabinenin ekonomi kurmayları, petrol fiyatlarının nerede duracağının belli olmadığını belirterek, tüketimi disipline etmek için doğalgaz zammının gerekli olduğunu söyledi.

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında milletvekillerine ekonomi brifingi veren Devlet Bakanı Şimşek ve Maliye Bakanı Unakıtan, doğalgazda konutlara yüzde 7.4, sanayide yüzde 8.3 oranında yapılan zammı savundu. Piyasadaki belirsizlikten duydukları kaygıyı dile getiren bakanlar, "Yapılan zam hem maliyetleri hem de tüketimi disipline etmek için şarttı" değerlendirmesini yaptı. Piyasalardaki belirsizlikten de yakınan bakanlar, Türkiye'deki büyüme, enflasyon, iç ve dış borçlanmada OECD rakamlarına yaklaşıldığını dile getirdi. Ekonomideki gelişmelerin pozitif olduğunu vurgulayan Şimşek ve Unakıtan, "Piyasadaki daralmanın en büyük nedeni kapatma davasındaki belirsizlik. Petrol fiyatlarının nerede duracağı öngörülemiyor. Bu nedenle doğalgaza zam yapmak zorunda kaldık. Petrol fiyatlarının nerede duracağı belli değil. Piyasa şartları, zamma zorladı. Doğalgaza yapılan zam, maliyetleri ve tüketimi de disipline edecek" diye konuştu.

(DA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title