Haberler

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema Açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “İzmir’e yapılan yatırımlar CHP zihniyeti tarafından yok sayılıyor” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, "İzmir'e yapılan yatırımlar CHP zihniyeti tarafından yok sayılıyor" dedi.

İzmir'e yapılan yatırımlarla ilgili iddiaların basında yer alması üzerine bir açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, CHP zihniyetinin İzmir'e yapılan yatırımları karalama kampanyası başlattığını ve kamu yatırımlarının yanında yap-işlet-devret modeliyle yapılan yatırımları yatırımdan saymadığını söyledi. Ulema, "CHP milletvekillerinin ve belediye başkanının anlamadığı bir şey var. İzmir'e 21 milyar liralık yatırım yapılmış ve bunun 15,8 milyar lirası direkt bakanlıkların yaptığı yatırımlardır, 5.5 milyar liralık kısmı ise İller Bankası aracılığıyla İzmir'deki belediyelere projelerini yapması için aktarılan kaynaktır. Ama hesap yapmayı bilmedikleri ya da işlerine gelmediği için, beceriksizliklerini bu yolla örtmeye İzmirlinin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar, 10 yıldır İzmir de yaptıkları en iyi iş bu" dedi.

"BECERİKSİZLİKLERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR"

"Toplamda 21 milyar lirayı bulan bu yatırımların CHP zihniyeti tarafından yok sayılmasını kamuoyunun en iyi şekilde değerlendireceği kanaatindeyim" diyen Ulema, şunları söyledi:

"CHP'li belediye başkanının bugüne kadar yaptığı en büyük icraat İzmir'i hak ettiği yerin çok çok gerisinde bırakmak olmuştur. Birilerinin bu CHP'lilere ve belediye başkanına sorması lazım. İzmir çevre yolu yapılmasaydı kent içi trafik ne halde olurdu? Yapılan barajlar sayesinde su ile buluşan 400 bin dekar tarım arazisi İzmirlinin değil mi? GÖRDES Barajı yapıldı 100 kilometrelik ishale hattı tamamlandı. İzmir'in 25 yıllık içme suyunu karşılayacak bir yatırım. Bu suyu kim içecek? Yoksa Aziz Kocaoğlu, belediyesinin kendi vatandaşına para ile sattığı içme suyunu mu kullanacak? Yap-işlet-devret yöntemiyle yapılan yatırımları kente yapılmış yatırım olarak görmeyen bir zihniyetleri var. Adnan Menderes dış hatlar terminalini tamamladık, yeni iç hatlar terminali bitirilmek üzere Adnan Menderes Havalimanı'ndan İzmir halkı değil de başkaları mı uçuyor? Aziz Kocaoğlu, uçuşlarını başka bir havaalanından mı yapıyor? Merak ediyorum."

"O PARALARI DA MERKEZİ HÜKÜMET GÖNDERDİ"

"2004 yılında İzmir Büyükşehir belediyesinin kesinleşmiş bütçe gelirleri 393 milyonken, bu gelirler hızla artarak 2012 yılı sonunda 1 milyar 752 milyon olmuştur" diyen Ulema, "İzmir Büyükşehir belediyesinin bütçesinin yüzde 90'ından fazlası merkezi idarenin gönderdiği paylardan oluşmaktadır. Sadece 2012 yılında 1 milyar 600 milyon lira merkezi hükümet tarafından İzmir Büyükşehir belediyesine aktarılmıştır. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'Biz merkezi hükümetten daha fazla yatırım yaptık' şeklindeki iddiası ile ilgili olarak da 2012 yılında, hazırladıkları bütçenin yüzde 25'lik kısmı gerçekleştirilemediği için merkezi hükümet tarafından gönderilen paranın 450 milyon lirasının iptal edildiğini hatırlatmakta fayda görüyorum" ifadelerini kullandı.

"PANİKLEYİNCE ÇAMUR SİYASETİ YAPIYORLAR"

Yerel seçimlere az bir zaman kala Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasının ardından paniğe kapılan CHP yönetiminin, milyarlarca liralık kamu yatırımlarını yok saydığını savunan Ulema, "İzmir'in diğer illerden ayrı bir uygulamaya tabi tutulmadığını, aksine Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın özel ilgi gösterdiği ilimizde kamu yatırımlarının en üst seviyede gerçekleştirildiğini hatırlatmak gerekiyor. CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin beceriksizliği nedeniyle İzmir yıllardır geri bırakıldı" diye konuştu.

Ulema, AK Parti hükümetleri tarafından 11 yılda İzmir'e yapılan bazı kamu yatırımları ve desteklerinin bakanlıklar bazında dağılımını şöyle sıraladı:

"Ulaştırma Bakanlığı: 4 milyar TL, Milli Eğitim Bakanlığı 1.6 milyar TL, Sağlık Bakanlığı 845 milyon TL, Adalet Bakanlığı 621 milyon TL, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1.9 milyar TL, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 597 milyon TL, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 244 milyon TL, TOKİ 1 Milyar TL, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 1.7 Milyar TL, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 1,3 Milyar TL, Gençlik ve Spor Bakanlığı 1,4 milyar TL, Kültür ve Turizm Bakanlığı 46.6 milyon TL, Vakıflar 14 milyon TL, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 52 milyon TL, KOSGEB 103 milyon TL, KÖYDES 80 milyon TL, Kalkınma Ajansı 103 milyon TL, Üniversite 875 milyon TL, İLBANK 5,5 milyar TL." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Aziz Kocaoğlu Nesrin Ulema Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title