Haberler

AK Parti İl Başkanı Ulupınar'dan Kültür Merkezi Açıklaması

AK Parti Bartın İl Teşkilatı Başkanı Yakup Ulupınar, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya'nın Bartın Kültür Merkezi İnşaatının 15 Yıldır Neden Bitirilmediğini İlişkin Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a Sorması ile İlgili Yerel Basında "Bakan Günay'ın Cevapları Tatmin Edici Bulunmadı" Şeklindeki Haberler Üzerine Bir Açıklama Yaptı.

Ak Parti Bartın İl Teşkilatı Başkanı Yakup Ulupınar, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya'nın Bartın Kültür Merkezi İnşaatının 15 yıldır neden bitirilmediğini ilişkin Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a sorması ile ilgili yerel basında "Bakan Günay'ın cevapları tatmin edici bulunmadı" şeklindeki haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Ak Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, 1993 yılında Kültür Bakanı Fikri Sağlar tarafından temeli atılan Bartın Kültür Merkezi inşaatının başlamasından bu yana görev alan Kültür Bakanları'nın Milletvekili Yalçınkaya ile aynı partiye mensup olduklarını söyledi. Ulupınar açıklamasında, "Kültür Merkezi inşaatının başladığı 1993 tarihinde Kültür Bakanı Fikri Sağlar'dır. 1993-1995 tarihleri arasında İsmail Cem, Ercan Karakaş ve ve Timurçin Savaş Kültür Bakanlığı yapmıştır. 1995-1996 tarihleri arasında yine Kültür Bakanlığı görevini Fikri Sağlar yürütmüştür. 1997-2002 tarihleri arasında da Kültür Bakanlığı'nı yapan kişi Yalçınkaya ile aynı partiden olan İstemihan Talay'dır. Belediye ve Merkezi hükümetin Kültür Bakanının aynı partiden olmasına rağmen Bartın Kültür Merkezi inşaatında bir ilerleme olmamıştır. Soru önergesinin sebebi Ak Parti'nin Kültür Merkezi inşaatını yeniden ele almasıdır" dedi. Ak Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, Rıza Yalçınkaya'nın Bartın-İnkumu yolu ile ilgili olarak yaptığı eleştirilere de açıklık getirdi. Ulupınar, Bartın-İnkumu yolunun Belediye mücavir alanında olduğunu, geçmişte turizm Bakanlığından ayrılan ödeneklerle yolun yapıldığını belirterek, Bartın Belediyesi'nin yol ile ilgili olarak çalışma yapması gerektiğini söyledi. Bartın'da AK Parti iktidarı döneminde 40 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, 400 kilometresi asfalt olmak kaydıyla bin kilmetre. köy yolu yaptıklarını söyleyerek, Ak Parti Bartın teşkilatı olarak, Milletvekili, Belediye Başkanları ve halkın kendilerine olan güvenine layık olmak için çalıştıklarını söyledi. Ak parti İl Başkanı Yakup Ulupınar son olarak, CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın TBMM'de soru önergeleri vermesinin normal olduğunu belirtti. Ulupınar, muhalefetin görevinin soru önergesi vermek olduğunu, iktidarın görevinin ise İcraat yapmak olduğunu söyleyerek, "Biz icraat yapıyoruz" dedi.

(MAO-SD-Y)

12.01.2008 18:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title