Haberler

AK Parti Alaca İlçe Danışma Toplantısı

AK Parti Alaca İlçe Başkanlığı tarafından "Danışma Meclisi" toplantısı düzenlendi.

AK Parti Alaca İlçe Başkanlığı tarafından "Danışma Meclisi" toplantısı düzenlendi.

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıda ülke gündemine ilişkin konular ve AK Parti'nin Çorum'a yaptığı yatırımlar ele alınırken, yerel seçimler öncesi izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

Toplantıya AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz ve partililer katıldı.

AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, AK parti iktidarı ile birlikte Alaca'nın hizmet alımı noktasında şahlanışa geçtiğini söyledi.

Hizmet, plan ve proje zenginliği açısından daha önce böyle bir dönemin olmadığını kaydeden Tokgöz, "AK Parti ile birlikte hizmet ve hizmetin kalitesi arttı. Projeler çoğaldı. Bu dönemin bundan sonrada bu şekilde devam edecek. Teşkilatlar olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra bizde mahalle mahalle, ev ev gezerek hizmetlerimizi halkımıza anlatacağız" dedi.

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Seçilmişlerin üzerinde vesayetler oluşturan bir anayasa ile Türkiye'nin hedeflerine yürümekte zorlandığını söyledi.

Yeni anayasa sorununun Türkiye'nin Tanzimat'tan bugüne çözemediği ciddi bir sorun olduğunu dile getiren milletvekili Salim Uslu, "Türkiye bugüne kadar çok kez Anayasa ile ilgili çalışmalar oldu. Ancak hiçbir zaman sivil, demokratik, katılımcı, çoğulcu bir anlayışla hazırlanmadığı gibi devlet egemenliğini öne çıkartan millet egemenliği zaman zaman askıya alan, bir kısım güç odaklarına önemli imkanlar ve imtiyazlar sağlayan topluma iyi bir yol haritası olamayan Anayasalarla bugüne gelinmiştir. Seçilmişlerin üzerinde vesayetler oluşturan bir Anayasa ile Türkiye hedeflerine yürümekte zorlanıyor. Yeni bir anayasa bizim olduğu kadar diğer siyasi partilerinde meselesidir. Umuyorum mecliste uzlaşma ile çıkar. Zaman zaman bu konuda umutlandıran gelişmelerde oluyor" dedi.

Teşkilatlardan her an seçim olacakmış gibi hazırlıklı olmalarını isteyen Uslu, halkla ilişkiler ve yapılan hizmetlerin halka anlatılması konusunda özel bir çaba gösterilmesini tavsiye etti.

AK Parti iktidarında yapılan hizmetleri insanların bilmeyebileceğini veya duymamış olabileceğini dile getiren Uslu, "Bugüne kadar başarılı işlere imza atan bir hareketi kötülüklerle hedere etmeyelim. Başkalarının bu harekete zarar vermesine izin vermeyelim. Alaca'ya bugüne kadar 384 milyon TL yatırım yapıldı. Bunda belediye ve bazı bakanlıklarımızın hizmetleri dahil değil. Yapılan hizmetleri anlatmalıyız. Bunu yaptığımızda başımız dik bir şekilde gezebiliriz. 2002 yılında bugüne istikrarlı bir şekilde büyümeye ve oy oranımızı artırmaya devam ediyoruz. Bunda başta Başbakanımız olmak üzere tüm partililerin emeği var"

AK Parti iktidarında Çorum'a yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Uslu, "10 yıllık süreçte Çoruma yapılan destekleme ve yatırımların toplamı 5 milyar 775 milyon TL. Bu yatırımların arasında belediye yatırımları, devletin Çorum'a gönderdiği cari harcamalar işçe memur ücretleri, onlara ilişkin kesintiler yok. Sadece yatırım. Gelir tahakkukuna baktık. Tahsil edilen vergi gelirleri toplam 2.5 milyar TL. Yaklaşık 6 milyar TL'lik yatırım yapıyorsunuz. 2,5 milyarlık vergi alıyorsunuz.

Muhalefet siyasetçileri geçmişte destan satanlar gibi siyaset yapıyor. Kendi bahçesinde dalı olmayanlar bizim bahçede ağaçlık taslıyorlar" diye konuştu.

Terörü bitirmek için silahların bırakılması için çalışmaların itina ile devam ettiğine dikkat çeken AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı da, "Bu süreçte terörü kışkırtmaya çalışanlara, tahrik etmeye çalışanlara taviz vermeyeceğiz. Terör konusunda Başbakanımızın sözlerinden başkasına itibar etmememiz gerekiyor. Terör konusunda atılan ciddi adımlar hız kesmeden devam edecektir" şeklinde konuştu.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ise, Ak partinin Türkiye'yi imar ettiği gibi Ak Parti teşkilatlarının da Alaca'yı imar ettiğini kaydetti.

Belediye seçimlerinden sonra hummalı bir çalışmaya girdiklerini dile getiren Eyvaz, seçimler öncesi halka vaat ettikleri projelerin büyük kısmını gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Yapılan kıyaslamalarla geçtiğimiz dönemlerde yapılan yatırımların 3-4 katının bu dönemde yapıldığını gördüklerini dile getiren Eyvaz, "Yaptığımız hizmetlerin halka anlatılması noktasında bir sorun yaşandığını tespit ettik. Hizmet yapıyoruz ancak tanıtımda eksikliğimiz var. Biz hizmetlerimizin tanıtımı noktasında ne gerekiyorsa yapacağız. Teşkilatlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz. 2013 sezonu içinde çalışmaya başladık. Bunların bir kısmını halkımızla paylaştık. Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan içme suyu arıtma tesisi ihalesini gerçekleştireceğiz. Dere ıslahı bitti onun etrafında güzel bir rekreasyon çalışması yapacağız. İlçe Sebze Pazarı'nın üzerini kapatacağız. Park, yol, asfalt, parke kilit taşı çalışmalarımız devam edecek. Bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı milletvekillerimiz, il başkanımız ve merkez ilçe başkanımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan da, AK Parti teşkilatları olarak 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin startını verdiklerini söyledi.

AK Parti olarak milletin hizmetkarı olduklarını dile getiren Ceylan, millete efendilik taslayanlardan olmayacaklarını söyledi. AK Parti'nin tabelasını milletin astığını dile getiren Ceylan, partisinin gücünü milletten aldığını kaydetti.

Disiplinin başarıyı getirdiğini dile getiren Ceylan, 2002'den bugüne kadar gerçekleştirdikleri disiplinli çalışmalarla her seçimden başarı ile çıktıklarını belirtti.

2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerden de başarı ile çıkacaklarını açıklayan Ceylan, "Bu seçimden sadece zaferle ayrılmayıp partimizin de oy oranını yükselteceğiz. Gitmediğimiz ev, tutmadığımız el bırakmayacağız" dedi.

Bu topraklarda üzerinde yaşayan herkesi bir gördüklerini dile getiren Ceylan, kimseyi ötekileştirmediklerini sözlerine ekledi.

AK Parti Merkez İl Başkanı Mustafa Köse, milletin emanetine sahip çıktıklarını belirterek, bu emanete hiçbir zaman hıyanet etmeyeceklerini söyledi.

AK Parti'nin milletten aldığı destekle devrim niteliğinde çalışmalara imza attığını vurgulayan Köse, yapılan hizmetlerin bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Yeni yılla birlikte parti çalışmalarının hız kazandığını dile getiren Köse, yaptıkları köy ziyaretleriyle kırsal kesimde yaşayan insanların sorunlarını bu sorunlar için çözüm yolu üretmeye çalıştıklarını dile getirdi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Esat Eyvaz Salim Uslu Ak Parti Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title