Haberler

AİBÜ'nün Akademik Yılı Açılışı

Güncelleme:

AİBÜ'nün akademik yılı açılışına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin 2012-2013 Akademik Yılı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımı ile AİBÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesinin akademik yılı açılış programı için üniversiteye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu törenin yapılacağı kongre merkezi önünde Vali İbrahim Özçimen ile Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun karşıladı.

Program öncesi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, törenin yapılacağı kongre merkezi önüne Vali İbrahim Özçimen, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun'la birlikte fidan dikti. Daha sonra törenin yapıldığı salona geçen Bakan Eroğlu öğrencileri selamladı

Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali İbrahim Özçimen, Milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Üniversitenin Akademik Personeli, Daire Müdürleri ve Öğrenciler katıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı açılış töreni Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kemal Birsel Sarısözen tarafından Müzik Dinletisi ile başladı. Ardından AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'un konuşması ile devam etti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin 2012-2013 Akademik Yılı açılışı dolayısıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal konuşma yaptılar.

Son olarak kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin gelecekteki hedeflerine öğrencilerle ulaşacağını belirterek, "Üniversitenin çok önemli bir problemi vardı. Ormanla olan sıkıntısını çözdük. Artık devlet üniversitelerine ormandan yer vermek için kanun çıkarttık. Ülkenin lokomotifi üniversitelerimizse ve geleceğe emin adımlarla ilerlemek istiyorsak, üniversitelere her türlü desteği vermemiz gerekir. Hükümetimiz de elinden gelen desteği sağlıyor. En önemli bütçe Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılıyor. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na 50 milyar TL ödenek ayırdık. Bu bir rekordur. Fakir ve fukaranın okuması için harçları kaldırdık. Öğrencilere ödenen kredi miktarlarını arttırdık. Türkiye, üniversiteleriyle büyük hedeflerini yakalayacak" dedi.

Akademik personele uyarılarda bulunan Bakan Eroğlu, "Gençlerimiz size emanet ediliyor. Onlara gözünüz gibi bakın, geleceğe hazırlayın. Öğrencilerinize anne ve baba şefkati gibi yaklaşın. Derslerinize tam zamanında girin. Gençlere dakik olmayı öğretmemiz lazım. '20 dakika geciksek ne olur?' anlayışı var. Bunu temelden yıkmamız lazım. Zaman çok kıymetlidir. Dakik olmak lazım. Kaybedecek zamanımız yok. Buna herkes dikkat etsin. Zamanı boşa geçirmeyerek ülkeye faydalı bir insan olmak için gayret gösterin. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Önemli olan bu kubbede hoş seda bırakmaktır. Türkiye'de üç tip insan var. Bunların ilki, hep üreten ve az tüketen. Türkiye bunların ayakları üzerinde yükseliyor. Bir diğeri ürettiği kadar tüketen var. Bunların kıymeti yok. 3'üncüsü ise tüketen ve üretmeyen insanlar. Bunlara asalak insan diyorum. Sizlere güveniyorum. Gelecek için çalışacaksınız. Türkiye'yi büyük hedeflere doğru götürmek için gayret göstereceksiniz" dedi.

Türkiye'nin son derece kritik bir noktada olduğunu açıklayan Bakan Eroğlu, "Tarih boyunca baktığımız zaman Türkiye'de ayakta kalmanın tek yolu güçlü olmaktır. Özellikle büyük hedefi olmayan milletler veya kurumlar tarih sayfasından silinecektir. Millet olarak çok büyük hedeflerimiz var. Gece gündüz çalışmamız lazım" dedi.

Konuşmasının ardından Vali İbrahim Özçimen ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na plaket ve çiçek takdim etti.

Yapılan konuşmalardan sonra ilk dersi vermek için Üniversiteye gelen YÖK üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay tarafından törene katılan öğrencilere "Yükseköğretim, durum, sorunlar, yorum ve yönelişler" konusunda Akademik Yılın ilk dersi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Veysel Eroğlu Hayri Coşkun Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title