Haberler

Mahalle muhtarı, sigarayı bırakanlara bir çuval patates hediye edecek

Güncelleme:

İhsaniye ilçesine bağlı Beyköy'ün muhtarı Ahmet Devrim, sosyal medya üzerinden başlattığı sigara bırakma kampanyasına katılanlara, 6 ay sonra birer çuval patates hediye edeceğini açıkladı.

"ÇİTFÇİ OLDUĞUM İÇİN PATATES HEDİYE EDİYORUM"

20 yıldır kullandığı sigarayı bir ay önce bırakınca etrafındaki insanları da teşvik etmek amacıyla kampanyayı düzenlediğini dile getiren Devrim, şöyle konuştu:

"Sigara hem sağlığımıza hem de maddiyata zarar veriyor. Biz de bunun önüne geçebilmek adına bu güzel kampanyayı başlattık. Kampanyamız sosyal medyada duyurduk. Orada güzel ilgi var. İnşallah, bunu devam ettireceğiz. Kampanyaya katılanları 6 ay takip edeceğiz. Gerçekten bırakan arkadaşlarımıza çiftçi olduğum için birer çuval patates hediye edeceğiz."

SON KATILIM TARİHİ 1 ŞUBAT

Devrim, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hafta önce sosyal medya hesabından başlattığı sigara bırakma kampanyasına 1 Şubat'a kadar ilçesindeki herkesin katılabileceğini söyledi.

"SİGARANIN İNSANA HİÇBİR FAYDASI YOK"

Köylerinden kampanyaya şimdiye kadar 6 kişinin kesin karar vererek katıldığını aktaran Devrim, şunları söyledi:

"Sosyal medyadaki ilgiyle inşallah bu sayı daha da artacak. Oraya da gerçekten çok güzel destek yorumları geliyor. Muhtarım 'beni de yaz' diyenler oluyor. Kampanyamıza sigarayı bırakmaya kararlı arkadaşların yanı sıra 'sigarayı bir gün bırakıp ertesi gün başlayanlar' da oluyor. Ondan sonra tekrar bizi arayarak muhtarım ben bırakamadım 'beni sil' diyorlar. Bu sigaranın insana hiç bir faydası yok. İsteyen herkes bu sigarayı bırakabilir."

Devrim, hediyenin sembolik olduğunu belirterek 6 ay sonra sigarayı bırakan insanların kendilerine teşekkür edeceğini ifade etti.

Kaynak: AA / Yaşam

Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

BURHAN:

Muhtarimizi can-i gönülden kutluyorum. Kampanyasina bir önerim olacak, katilan her kisi günde sigaraya verdigi parayi, Kampanya sürecinde toplasin toplanan parayla köyündeki ihtiyac sahibi kimselere, cocuklara, yaslilara harcasinlar. Bunula beraber Muhtarin yaptigi büyük sevabla kalmayip , katilanlarinda sevablari hem kendilerine hem cevresine arti olarak dönecektir.

3
1
yanıtYanıtla
Can:

Sigara insana çok zararlı muhtarıma katılıyorum bende 10 yıl içtim bıraktım allahıma şükürler olsun keşke hiç içmeseydim

1
1
yanıtYanıtla
Bülent:

Lan bu çocuk kim ben direk yardim edicem helal olsun

0
0
yanıtYanıtla
yaşa mıhtar:

aday ol oyy verelim mıhtarım

0
0
yanıtYanıtla
Burhan:

Hemmmmeeeeennnn sulandiralim hemen. Daha gercekci bir seyler yazmanizi beklerdim. Ama herzamanki gibi degil bardakla, , , Hortumla su dökerek sulandiriyoruz. Bununla beraber bu ise katilmak isteyen istirakcilari bu tutumunuzla girisimlerini sogutuyorsunuz. DESTEK olalim lütfen DESTEK.

yanıt0
yanıt0
bir cuval patates?:

yani gıdalar daha tehlikeli hani sigara faydalı olmasada, mesela bizim uzak durduğumuz şekerlermeleri insanlar çocuklarına yediriyor. İnsanlar çoğunlukla gıdalardan hasta oluyor, Sigaradan değil cümlesi daha mantıklı aslında. . . Birde mahalle muhtarı bir çuval patatesi nereden buluyor merak ettim?

0
0
yanıtYanıtla
Burhan:

Yukaridaki yazilanlari okumamissiniz. Muhtar Ciftciyim diyor CIFTCI. EE Ciftciyede Patetesi nereden buluyorsun diye sorarsan, , , Pazardan aldim demez sanirim.

yanıt0
yanıt0
Gölge:

Maalesef sigara içen birisiyim. Sigara fiyatları alınamayacak şekilde pahalı olursa ve tütüncüler kapatılırsa sigara içen aşırı derecede azalır. Kaçak sigara ve tütünün önünü kesmeleri de lazım. İçiyoruz bu zıkkımı. Tütünle maliyeti azalttık. Bazı ülkelerde olduğu gibi, sokakta sigara içme çemberleri olması lazım. Virüs zamanı bile, ülkede kalabalık ortamlarda sigara içmenin önüne geçilemiyor. Umutsuz vaka. Yasak var uygulama yok.

0
0
yanıtYanıtla
cosmos:

millete akıl vereceğine

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title