Haberler

Afyonkarahisar CHP'li Tezcan Alkışlayamazsın, Alkışlarsan O Üniforma Sana Haramdır-1

CHP'li Tezcan Alkışlayamazsın, alkışlarsan o üniforma sana haramdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 2'nci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması esnasında Muharrem İnce ile ilgili sözlerine alaycı bir tavırla gülümsemesinin doğru olmadığını belirterek, Alkışlayamazsın kardeşim. Alkışlarsan o üniforma sana haramdır. O apoletler de sana haramdır dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin Afyonkarahisar il başkanlığını ziyaret etti. Parti binasına CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ile birlikte gelen Tezcan'ı CHP İl Başkanı Savaş Erdoğan, yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda partili karşıladı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği Tezcan, Afyonkarahisar'ın tarihte önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak, teşkilat mensuplarına seçim çalışmalarında başarılar diledi.

'BU KADAR SARAY OSMANLI PADİŞAHLARINDA YOKTU'

Daha sonra parti binasında bir basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, gündeme ilişkin konulara değindi. Parti olarak israfın önüne geçeceklerini söyleyen Tezcan, saray ve saltanat düzeni istemediklerini aktardı. Tezcan, şöyle konuştuMilletin düzenini istiyoruz. 'Statüko değişecek' derken; Saray bir dakikada bir asgari ücretlinin maaşını yiyor. O para ile bir asgari ücretli 4 kişilik bir aileyi geçindiriyor. Asgari ücret 1603 TL. Sarayın bir dakikalık masrafı 1607 TL. Biz basın toplantısına başlayalı 5 dakika oldu değil mi Başladığımız 5 dakika itibariyle saray 5 asgari ücretlinin 5 aylık maaşını yedi. 5 dakika daha dursa 5 dakika daha yiyecek. Taksimetre çalışıyor, her dakikada bir asgari ücret. Bu 1150 odalı saray yetmedi. Otluk Koyu'nda bir saray. İstanbul'da 5 tane daha saray. Bu kadar saray Osmanlı padişahlarında yoktu. Osmanlı padişahları 600 sene Topkapı Saraylarında, o mütevazi saraylarda ülkeyi yönetti. Bu ihtişam ve şımarıklık niye 'Statükoyu değiştireceğiz' diyoruz ya, bu şımarıklığı ortadan kaldıracağız. Statüko bu şımarıklık.

'O ÜNİFORMANIN HAKKINI VERECEK'

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2'nci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'e Seçilirsem apoletlerini sökeceğim sözünün ardından iktidarın yaptığı eleştirilere cevap veren CHP'li Tezcan, İnce'ye sahip çıktı. Tezcan, Malatya'da İsmail Metin Temel, 2'nci Ordu Komutanı. Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı olarak konuşuyor. Bizim cumhurbaşkanı adayımızı eleştiriyor ve dalga geçiyor. Bu milletin kendisine giydirdiği üniformayla gülerek, alaycı bir ifadeyle onu alkışlıyor. Alkışlayamazsın kardeşim. Alkışlarsan o üniforma sana haramdır. O apoletler de sana haramdır. Bu millet ordusunu sever. Biz ordumuzu severiz. Peygamber ocağıdır ordu. Evlatlarımızı askere kına yakarak göndeririz. Ama o ordunun başında o üniformayı giyen de o üniformanın hakkını verecek. Hakkını veremezse hesabını verir. ya üniformanın hakkını verecek ya da hesabını verecek. Kıyamet koparmışlar. 'Vay apoletlerini sökerim' demiş. Apoleti taşımayı hak etmiyorsan apoleti bırakırsın. Hak eden taşır. Milletin taktığı apolettir o. Milletin cumhurbaşkanı olmaya aday olmuş biriyle alay etmek üzere giyemezsin. Asgari ceza mahkemesinin 148'inci maddesi çok açık. Suçtur yaptığı. Genelkurmay başkanını ve savcıları görev çağırıyorum. İsmail Metin Temel ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı ve savcılar derhal işlem başlatmalıdır diye konuştu.

'FETÖ'DEN TALİMAT ALAN SİZDİNİZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yönelik hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ'ın FETÖ'den mi talimat aldın sözüne de tepki gösterdi. Bülent Tezcan, şöyle dedi

Bütün iktidar çevresi ve onun borazanları vuvuzela gibi bağırmaya başlamışlar. Hani bir hükümet sözcüleri var, Bekir Bozdağ. Şimdi çıkmış; 'FETÖ'den mi talimat aldın' diyor bizim Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce'ye. Siz FETÖ ile koyun koyuna yaşarken, Muharrem İnce ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, biz Silivri'de Türk ordusunun şerefli subaylarına kumpas kuran FETÖ'ye karşı göğüs göğüse mücadele ediyorduk. FETÖ'den talimat alan sizdiniz. FETÖ'ye karşı mücadele eden bizdik. Onu siz bilirsiniz. FETÖ'den talimat almanın ne olduğunu siz bilirsiniz FETÖ'den talimat alarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, Türk ordusunu tasfiye etmeyi siz bilirsiniz. Türk ordusunun genelkurmay başkanına 'terörist' demek ayıbı sizin omuzlarınızda. O ayıbı silemediniz. O kara lekeyi adınızdan bilemediniz. Şerefli Türk subaylarını hapse atıp, FETÖ'cü hakimlerin elinde perişan etmenin ayıbı ve utancı sizin elinizde hala. Dünyanın en önemli donanması haline gelen Türk donanmasının en kaliteli subaylarını ordudan atan sizsiniz. 14 general ve 58 albayı ordudan atmak için uğraşırken, sizi önleyemeyen zamanın Genelkurmay Başkanı Işık Koşener çıktı dedi ki 'Bu siyasi irade karşı benim gücüm yetmiyor. Askerimi koruyamıyorum. Şerefli subayları koruyamıyorum' diye istifa etti. Şerefli tavır istifa eden Işık Koşener'in tavrıydı. Ama şerefi sorgulanacak tavır TSK'nın haremi hizmeti olan kozmik odaya FETÖ'cü hakimleri sokan hükümetin tavrıdır. Şerefle izah edilemeyecek bir tavırdır.

'KORKMAYA BAŞLADILAR'

Ak Parti hükümetinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den korktuğunu iddia eden Tezcan, sözlerine şöyle devam ettiKorkmaya başladılar. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, Cerrahpaşa Üniversitesi'ni ziyarete gitti. Dekanı ziyarete gitti. Dekanı görevden aldılar. Bakan Veysel Eroğlu her gün burada Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) propaganda yapıyor. Rektör taltif ediliyor. Nereden geldiği ve ilişkilerinin ne olduğu ayrı bir mesele ve ayrı bir tartışma konusu. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı üniversite dekanını nezaketen ziyaret ederse dekan görevden alınıyor. Bu hükümetin bakanı üniversiteyi her gün propaganda haline getirir. Rektör taltif edilir. Peki bunları kim görevden alacak İşte bunları da millet görevden alacak. İnşallah 24 Haziran'da millet görevden alacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce İsmail Metin Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title