Haberler

Adıyaman: Söğütlü Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 'Kardeş Okul' Protokolü İmzaladı

Uluslararası platformda 'Kardeş Okul' sahibi olan Adıyaman'daki Sincik Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun ardından bu kez de Sincik Söğütlü Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 'Kardeş Okul' protokolü imzaladı.

Adıyaman'ın Sincik İlçesi'ndeki Sincik Söğütlü Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Dursun Demir, Romanya'nın Zimnicea Kenti'nde bulunan Scoala Cu Clasele I-VIII Nr. 3 ve Clubul Copiilor'si Elevilor okullarıyla 'kardeş okul' protokolünü Romen Müdüre Camelia Turcan ile imzaladı. Ayrıca okullar arasında Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen 'Dostluk Kutlamaları' (Celebration of Friendship) başlıklı Okul Ortaklıkları Projesi de imzalandı. İngiltere (2), Almanya, Norveç, İtalya ve Slovenya'dan okulların ortağı olduğu projeye Sincik Söğütlü Cumhuriyet İlköğretim Okulu da katıldı. Clubul Copiilor'si Elevilor Okulu Müdiresi Camelia Turcan, gerçekleştirdikleri protokoldeki temel amacın birlik ve beraberlik olduğunu kaydederek, "Irk, din veya millet ayrımı gözetmeksizin ellerimizi birleştirir, yüreklerimizin kapısını açarsak dostluğun gücünü işte o an hissedeceğiz. Okullar arası birlik ve beraberliklerin çok iyi sonuçlar doğuracağına inanıyorum" dedi. Diğer taraftan Sincik Söğütlü Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile Romen okullar arasında gerçekleştirilen 'Kardeş Okul' protokolü çerçevesinde okulların öğrencileri e-posta aracılığıyla bilgi alışverişi gerçekleştirecek ve kültürel anlamda etkileşim sağlayarak AB'ye üye ve aday ülkeler hakkında bilgi sahibi olabilecek. Öğrenciler bu sayede AB çatısı altında birleşecekleri diğer ülke vatandaşlarını da tanıma şansı elde edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title