Haberler

Adana: "ABD Evine Dön" Kampanyası

Rock Müzik Grubu Mor ve Ötesi'nin Üyesi Kerem Kabadayı, Tüm Dünyada Kan ve Gözyaşının Artarak Devam Ettiğini Belirterek, "Artık Bu Vahşete 'Dur' Demenin Zamanı Geldi" Dedi.

Rock müzik grubu Mor ve Ötesi'nin üyesi Kerem Kabadayı, tüm dünyada kan ve gözyaşının artarak devam ettiğini belirterek, "Artık bu vahşete 'dur' demenin zamanı geldi" dedi.

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu Yürütme Kurulu üyesi rockçı, İnşaat Mühendisleri Odası toplantı salonunda Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu'nun "ABD Evine Dön" kampanyası çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında, dünya üzerinde savaşa karşı mücadele hareketine paralel olarak Türkiye'deki savaş karşıtı hareketin yeni bir bilinçlenme şekli olduğunu belirterek, "1980 sonrası bilinçlerimize yerleştirilen, kazınan yalanları unutmalıyız" diye konuştu.

Kabadayı, yeryüzünde yaşanan vahşetin son bulması gerektiğine dikkat çekerek, "Tüm dünyada kan ve gözyaşı artarak devam etmekte. Savaşlarda özellikle korumasız olan çocuklar ve kadınlar çok zarar görmekte. Bu vahşete 'dur' demenin zamanı geldi. Artık kan ve gözyaşı akmasın" dedi.

1980 sonrasında dünyada küreselleşen tek şeyin sermaye olduğu söyleminin çok derinden bilinçlere kazındığını ifade eden Kabadayı, "'Sadece sermaye küresel olarak dolaşabilir' söylemi, sadece ileri kapitalizmin rasyonelliği. 1980 sonrası bilinçlerimize yerleştirilen, kazınan yalanları unutmamız gerek. Dünyadaki savaş karşıtı direniş, unutulmaya yüz tutmuş uluslararası dayanışma ve direnişi anımsatıyor. Latin Amerika örneğinde olduğu gibi ulus devlet ölçeğinde gerçekleşen olayların küresel anlamda ne kadar önemli olduğunu gösteren bir hareket" şeklinde konuştu.

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu Yürütme Kurulu üyesi Yıldız Önen de, 2007 ve 2008'in ABD'nin işgal ettiği ülkelerde zorlanmasının yanı sıra bu ülkelerden çekilmeye zorlandığı yıllar olacağını vurgulayarak, "Latin Amerika'daki savaş karşıtı muhalefet, dünyadaki diğer muhalefetleri de güçlendiriyor. Lübnan'da Chavez, Ahmedinecad ve Nasrallah fotoğrafları yanyana asılıyor. Lübnan ve Irak'taki direniş, Latin Amerika'da başlayıp Avrupa'ya yayılan direnişin bir parçasıdır. ABD, Irak'tan çekilirken mutlaka İran'a saldıracaktır. 2007 ve 2008 ABD'nin Afganistan'da, Irak'ta, Lübnan'da zorlandığı ve aynı zamanda bu ülkelerden çekilmeye zorlandığı yıllar olacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title