Haberler

Son dakika haberleri | Adalet Bakanlığının "Önce Adalet, Önce İnsan" kısa film yarışması sonuçlandı

Güncelleme:

Adalet Bakanlığınca düzenlenen "Önce Adalet, Önce İnsan" temalı kısa film yarışmasında Muhammed Furkan Daşbilek "Bir Nehir Kıyısında" ile birinciliği elde etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, adalet, vicdan, hukukun üstünlüğü, insan hakları gibi kavramların sinemanın özgün diliyle ortaya konulması amacıyla düzenlenen kısa film

yarışmasında 56 eser, seçici kurul tarafından belirlendi.

Başkanlığını yönetmen Derviş Zaim'in yaptığı seçici kurulda dereceye girenler, yazar-senarist İsmail Kılıçarslan, yönetmen Murat Çeri, yazar Mustafa Çiftci ve yazar-senarist Tarık Tufan'ın oy birliğiyle seçildi.

Adalet kavramının, insan ve toplum vicdanındaki yansımalarının sinemacı gözüyle yorumlandığı eserlerin senaryo, konu, teknik gibi unsurlar açısından değerlendirildiği yarışmada, birinciliğe Daşbilek'in yönetmenliğini yaptığı "Bir Nehir Kıyısında" filmi layık görüldü.

Abdullah Şahin'in yönetmenliğini üstlendiği "Hemnefes"in ikinci olduğu yarışmada, üçüncülüğü ise Raşit Algül'ün yönettiği "Ronaldo" filmi aldı.

Dereceye giren filmlerin hikayeleri

"Bir Nehir Kıyısında" filmi, doğumun eşiğindeki bir kadın ve soykırımdan kaçan savaş mağduru bir grup sivili konu ediniyor.

Farklı bir perspektiften modern zamanlarda geçen bir Habil-Kabil hikayesinin anlatıldığı "Hemnefes" filmi ise balıkçılıkla geçinen Hayati ve Saffet isimli kardeşlerin tek mal varlıkları eski arabalarını verip karşılığında bir define haritası almalarıyla başlayan olayları işliyor.

Mülteci bir çocuğun merkeze alındığı "Ronaldo" filminde de kimsenin görmediği, görmezden geldiği bir Azad'ın hikayesi anlatılıyor.

Juri Özel Ödülü'ne iki film layık görüldü

Değerlendirmede ayrıca Enis Manaz'ın yönetmenliğini yaptığı "Abella'nın Yolculuğu" ile Meryem Sena Metin'in yönettiği "Son Görülme" filmlerine de "Jüri Özel Ödülü" verilmesi kararı alındı.

Yarışmada birinciye 50 bin, ikinciye 40 bin, üçüncüye ise 30 bin lira ödül verilecek tören tarihi, gelecek günlerde duyurulacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Muhammed Furkan Kültür Sanat Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title