Haberler

Trump "Test yaptırmadım" diyor ama ABD'de ölü sayısı giderek artıyor

Güncelleme:

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ABD'de hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükseldi. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan ABD Başkanı Donald Trump, test yaptırmaya gerek duymadığını belirterek "Kendimi gayet iyi hissediyorum" dedi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ABD genelinde görülen koronavirüsü vak'a sayısının bini geçtiğini, 29 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı New Jersey eyaletinde koronavirüs kaynaklı ilk ölümün gerçekleşmesi üzerine eyalette acil durum ilan edildi.

SİYASİLER MİTİNGLERİNİ İPTAL ETTİLER

Yetkililer, Paterson şehrinde bir hastanede 2 kişinin karantina altında tutulduğunu açıklandı. Washington, California, Massachusetts ve New York'tan sonra New Jersey eyaletinde de koronavirüsü vak'ası nedeniyle acil durum ilan edildi. Demokrat Parti başkan adayları Bernie Sanders ve Joe Biden koronavirüsünün ülkede yayılması üzerine bu hafta yapacakları mitingleri iptal etti.

TÜM TURLAR İPTAL EDİLDİ

Birleşmiş Milletler New York'ta bulunan merkezini halka kapatacağını ve tüm turların askıya alınacağını açıkladı. Her Nisan ayında California'ya on binlerce insanı kendisine çeken Coachella müzik festivali Ekim ayına ertelenirken, koronavirüsünün etkili olduğu eyaletlerde bazı okullar, spor müsabakaları, konserler, konferanslar ve diğer etkinlikler iptal edildi.

VİRÜSÜN ÇIKTIĞI BÖLGEYE ASKERİ BİRLİK GÖNDERİLECEK

New York Valisi Andrew Cuomo, New York'ta yeni tip koronavirüsü salgınının çıkış yeri New Rochelle bölgesine askeri birlik gönderileceğini açıkladı. Cuomo, bölgede salgınla mücadele için belirlenen bir yerin merkez olarak kullanılacağını belirterek, askeri birliklerin ilgili alanda halka gıda dağıtacağını ve virüsün yayılmasını önlemek amacıyla, okul, ibadethane gibi yerleri temizlemek üzere görevlendirileceğini ifade etti.

TRUMP, RAHAT TAVIRLAR SERGİLİYOR

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken virüsle ilgili bir açıklama da Trump'tan geldi. ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için test yaptırmadığını belirterek, "Test yaptıracaktım ama ortada bir neden göremedim, kendimi gayet iyi hissediyorum. Beyaz Saray doktoruyla görüştüm bunun için ortada bir sebep olmadığını söyledi." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri New Jersey New York Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title