Haberler

6'lı görüşmede yer alan Ahmet Davutoğlu açıkladı! İşte Kılıçdaroğlu'nun ittifak için önerdiği yeni isim

Güncelleme:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ahlatlıbel'de 6 muhalefet partisi lideri olarak bir araya geldikleri görüşmede ittifak için yeni isim önerdiği iddialarını yalanladı. Davutoğlu, ittifakın "Türkiye İttifakı" diye isim değiştirmesi önerisinin geçen ağustos ayında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirildiğini vurguladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6 muhalefet partisi lideri olarak bir araya geldikleri görüşmede, Millet İttifakı'nın adını değiştirmeyi önerdiğini ancak bu teklifin reddedildiği iddialarına yanıt verdi.

"TÜRKİYE İTTİFAKI ÖNERİSİ KILIÇDAROĞLU'NDAN GELDİ"

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Davutoğlu, ittifakın 'Türkiye İttifakı' diye isim değiştirmesi önerisinin geçen ağustos ayında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirildiğini vurgulayarak, "Öyle bir hava oluştu ki, sanki birtakım şartlar getiriyor, işi zorlaştırıyorum. Ben asla zorlaştırıcı ve ismi empoze edici olmadım. Sanki talep etmişim de reddedilmiş gibi anlatılıyor. Talep diye bir şey yok. 'İleri aşamalarda konuşalım' denildi." ifadelerini kullandı.

"AKILSIZ BİR ADAM MIYIM, BUNLARI TALEP EDECEK?"

'Türkiye İttifakı' ismini benimsediğini ifade eden Davutoğlu, "İki tarafta yüzde 30-35'lik yapı oluştu. Statükoyu değiştirmemiz lazım. Statükodan kopanlar dışlanmışlık ve yalnızlık hissine kapılmamalı. İsim avantaj sağlar." dedi.

EŞİT MİLLETVEKİLLİĞİ İSTEDİĞİ İDDİASI

Ahlatlıbel'de bir siyasi talebinin olmadığına dikkat çeken Davutoğlu, "Beni üzen şu: Sol ve liberal çevreler sanki CHP tek başına kolay bir başarı kazanacak da eski AK Partili olan bizlerle paylaşmak gerekmiyormuş gibi altılı masayı sabote eden yorumlar oldu. Halbuki Kemal Bey büyük bir olgunluk gösterdi. Hatta bana haber gönderdi: 'Resimde nerede olmayı düşünürsünüz?' Dedim ki 'Nereyi isterseniz koyun. En kenarda kalayım, önemli değil.' Akit, Türkiye, Hürriyet yapsa anlarım da... Eşit milletvekilliği istemişim. Cumhuriyet yazıyor bunu. Ya akıl var, izan var. Şimdi konuşulacak konu mu? Akılsız bir adam mıyım, bunları talep edecek? Bunlar ortamı zehirliyor." tepkisi gösterdi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Ahmet Davutoğlu Meral Akşener İYİ Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

HAKAN ARSLANOĞLU:

Masadaki 6 kişiden mahalle muhtarı bile olmaz..

47
54
yanıtYanıtla
süleyman aydın:

Masadaki 6 adamdan 1 muhrat olmaz dedğin insanlarda en azından 2 tanesi Ak partide en üst kademedki insanlardan 2 si. Bir tanesi başbakanlık yapmış diğeri görevinde olduğu dönem ekonominin en iyi olduğu dönemlerdi. o gitti ekonomi tersine gitti.

yanıt20
yanıt14
Bilir Kişi:

süleyman bey, tabi olaylara böyle direk yüzeysel bakmakta ayrı bir şey :) babacan ve davutoğlunun ayrıldıktan sonra, ak parti içindeyken neler yaptıklarını kendileri dahi söylediler. ayrıca gelip babacan dönemi ekonomi çok iyiydi demeniz abes ile iştigal. Veriler hiç öyle demiyor :)

yanıt4
yanıt5
Ercan cıftcı:

Malum parti katılınca sayı 7 oluyor. Yani 7 düvel... Biz millet olarak alışığız meydan okumaya. Topunuz gelin,

24
25
yanıtYanıtla
Metin Demir:

her telden çalıyorlar bir kazana koy bişmez bunlar

29
17
yanıtYanıtla
Ali İhsan Muradoğlu:

isimden algı yapmaya çalışın da aklı ven yurt dışındakı akıl daha metın gelmedı onun ıçın açıklamayı 28 şubat gıbı anlamlı bı gune bıraktınız da

12
10
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Bu arada hdp nin merkez yürütme kurulu, öcalan ın tecriti kaldırılsın diye açıklama yaptılar. bay kemal de hala hdp ile görüşüyoruz, konuşuyoruz tabiki diyor :) sizde ne vatan ne millet sevgisi var! Ahlak yoksunları...

11
8
yanıtYanıtla
Sami İşgören:

sen çok akıllı adamsın iste tabiki, hatta daha fazla iste milletvekilini, senin hakkın, sen olmazsan bu ittifak yürümez benden demesi sayın davutoğlu.

3
5
yanıtYanıtla
Ozgur Bayram:

Anadolu ittifakı olsun bence Medeniyetlerin buluşma noktası Medeniyetin oluşma yeri .

2
4
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Türkiye vatanımız vatanımızı meydana getiren bireylerin tümüne millet denir. Peki millet demekten kim? rahatsız oldu. Bakalım daha ne teklifler olacak. Şunu bilin ben oyumu millet ittifakına vereceğim.

0
4
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title