Haberler

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Yarışma Filmleri belli oldu

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 2-9 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak Ulusal Yarışma Filmleri belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 2-9 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak Ulusal Yarışma Filmleri belirlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mehmet Açar, Muammer Brav ve Sevin Okyay'dan oluşan seçici kurulun, gelen 44 başvuruyu değerlendirmesi sonucu belirlenen 10 film, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na seçildi.

Emre Kayiş'in "Anadolu Leoparı", Semih Kaplanoğlu'nun "Bağlılık Hasan", Necip Çağhan Özdemir'in "Bembeyaz", Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun "Birlikte Öleceğiz", Ali Tansu Turhan'ın "Diyalog", Selman Nacar'ın "İki Şafak Arasında", Cemil Ağacıkoğlu'nun "Kafes", Tayfun Pirselimoğlu'nun "Kerr", Ferit Karahan'ın "Okul Tıraşı" ve Nazlı Elif Durlu'nun "Zuhal" adlı filmleri bu yıl Altın Portakal Ödülleri için yarışacak.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri üyeleri ise gelecek günlerde açıklanacak.

Festivalde yarışacak kısa metraj ve belgesel filmler de belirlendi

İlk gösterimi Antalya'da yapılacak yılın en yeni belgesellerini bir araya getirecek olan Ulusal Belgesel Film Yarışması'na ise Didem Şahin'ın "Acı ve Tatlı", Ebru Şeremetli'nin "An Kalır", Aslı Akdağ'ın "Bekleyiş", Ersen Çıra'nın "EDE: Bir Ayrılık, Bir Yoksulluk, Bir Ölüm", Volkan Üce'nin "Her Şey Dahil", Ümran Safter'in "Kapıyı Açık Bırak", Mehmet Emre Battal'ın "Muhtaç", Tayfun Belet'in "Unkapanı: Bitmeyen Masal" ve Esra Yıldız'ın "Vatansız" adlı belgeselleri yer alacak.

Kısa Metraj Film Yarışması'nda seçilen filmler ise şunlar oldu:

"Mazlum Demir'in "Agna", Burcu Uğuz'un "Aile Tablosu", Muhammed Seyyid Yıldız'ın "Ajotin", Yasemin Demirci'nin "Gece Kuşağı", Aziz Alaca'nın "Göl Kenarı", Ali Tansu Turhan'ın "İkinci Gece", Okan Avcı'nın "Kaya", Volkan Güney Eker'in "Larva", Musab Tekin'in "Rewşen", Elif Refiğ'in "Siz Biraz Uzak Kaldınız", Adar Baran Değer'in "Soğuk" ve Can Merdan Doğan'ın "Stiletto: "Pembe Bir Aile Trajedisi"

"Festivaliz sinema sanatına desteği devam ediyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin sinema sanatına desteğinin geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam ettiğini belirtti.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na seçilen 10 filmin, 14 kategoride toplam 770 bin liralık ödül için yarışacağını kaydeden Böcek, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması filmlerinin 30 bin, Ulusal Belgesel Film Yarışması filmlerinin ise 60 bin lira değerindeki ödüller için Altın Portakal heyecanı yaşayacağını bildirdi.

Ayrıca Böcek'in başkanlığını yaptığı festivalin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu, sanat yönetmenliğini ise Başak Emre yürütecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Film Festivali Antalya Toplum Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title