Haberler

42 Yıl Sonra Aynı Sıralara Oturdular

Çorlu Ali Paşa İlkokulu'ndan 1975 yılında mezun olan öğrenciler, 42 yıl sonra Türkiye'nin her yerinden gelerek aynı sıralarda aynı öğretmenleri eşliğinde oturdular.

Çorlu Ali Paşa İlkokulu'ndan 1975 yılında mezun olan öğrenciler, 42 yıl sonra Türkiye'nin her yerinden gelerek aynı sıralarda aynı öğretmenleri eşliğinde oturdular.

İlçeye bağlı Nusratiye Mahallesi'nde 1950 yılından bu yana eğitim öğretim veren Ali Paşa İlkokulu'nun 1975 yılı mezunları, sosyal medya üzerinden birbirini buldu.

Türkiye'nin değişik bölgelerinde yaşayan 75 mezunları, yine sosyal medya üzerinden örgütlenerek 42 yıl sonra okullarında bir araya geldi.

Bundan 42 yıl önce kendilerine öğretmenlik yapan sınıf öğretmeni Yüksel Bigün'ü yaşadığı İzmir'de bulan mezunlar, öğretmenlerine de konuyu anlatarak bir araya gelmek istediklerini söylediler.

Okulun bahçesinde, verilen saatte buluşan mezunlar, kucaklaşarak eski günleri yad ettiler.

Dönemin öğrencilerinden olup, şimdilerde bir ilaç firmasında yöneticilik yapan Engin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ali Paşa İlkokulu'ndan 1975 yılında mezun olduklarını ve sınıf arkadaşlarını 42 yıl sonra bir araya getirmek için böyle bir çalışma başlattığını belirtti.

Sosyal medya üzerinden ismini hatırladığı sınıf arkadaşlarını bularak okullarında bir araya gelmek istediklerini paylaştığını kaydeden Çelik, öğretmenlerini de yine sosyal medya üzerinden bularak bir araya gelmek istediklerini ifade etti.

Kendisini davet ettiklerinde çok duygulandığını ifade eden emekli sınıf öğretmeni Yüksel Bigün ise 42 yıl sonra öğrencileriyle yeniden bir araya gelmenin kendisine çok güzel bir enerji kazandırdığını söyledi.

İlk önce duyduğuna inanamadığını belirten Bigün, "Öğrencilerim bana ulaşarak okulda bir araya gelmek istediklerini söylediler. Bunu duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Beni çok mutlu ettiler." şeklinde konuştu.

Bir süre okul bahçesinde sohbet ederek hasret gideren 75 mezunları, daha sonra 42 yıl önce eğitim aldıkları sınıfa girerek, öğretmenleri ile yeniden ders işlediler. Bazı öğrenciler, 42 yıl önce aynı arkadaşlarıyla aynı sıralarda yaşadıkları anıları anlatırken, bazıları da öğretmenlerinin kendilerine verdiği tatlı cezaları hatırlattı.

Sembolik karne dağıtımının da yapıldığı organizasyon sonunda Ali Paşa İlkokulu rehber öğretmeni Selma Atalay, emekli sınıf öğretmeni Bigün'ün elini öperek okullarında bulunduğu için teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Engin Çelik Türkiye İzmir Çorlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title